"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης παρατείνεται η απεργία των ταξιτζήδων


Μέχρι τις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης αποφάσισαν να παρατείνουν οι ιδιοκτήτες ταξί την απεργία τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και την αντιπαράθεση τους με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσής του επαγγέλματός τους.

Αύριο, θα συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.

Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο επαγγελματικός-τουριστικός κόσμος εναντίον τους και να επιχειρήσουν να ξαναρχίσουν διάλογο με το υπουργείο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις των ιδιοκτητών ΤΑΧΙ είναι να αποκλείσουν αύριο το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο Χολαργό και με ειρηνικό τρόπο να διαδηλώσουν, μαζί με τις οικογένειές τους, την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προώθησε το υπουργείο.

Παράλληλα, προγραμματίζουν να παρατάξουν τα οχήματά τους κατά μήκος των εθνικών οδών Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων των Αφιδνών και της Ελευσίνας αντίστοιχα, να σηκώσουν τις μπάρες και να αφήσουν τα αυτοκίνητα να περνούν ελεύθερα.

Σήμερα, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές πραγματοποίησαν πορεία, χωρίς τα οχήματά τους, από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην Οδό Μάρνης και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί για άλλη μια φορά το κέντρο της Αθήνας, το οποίο έγινε απρόσιτο για οχήματα και οδηγούς.

Στην περιφέρεια τώρα, τα πράγματα ήταν πιο δυναμικά απ’ ότι στην Αθήνα, καθώς ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ απέκλεισαν συμβολικά τα αεροδρόμια Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης και του Αράξου, καθώς και τα λιμάνια της Πάτρας και του Κατάκολου.

newscode

One thought on “Μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης παρατείνεται η απεργία των ταξιτζήδων

  1. ΘΕΩΡΩ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΟ TIMING ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΓΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΙΔΕΣ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. [ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΣ κτλ]
    Ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ…….
    ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ…………….

Σχολιάστε