"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / OIKONOMIA

Οι Έλληνες δεν είναι αριθμοί και οι γενιές τους δεν είναι «αναλώσιμες»


guria

Ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία (στη φωτογραφία), μας λέει με συνέντευξή του σε συστημική εφημερίδα, ότι μια γενιά στην Ελλάδα θα παλεύει με το χρέος: «μια γενιά να ταχθεί στον αγώνα κατά του χρέους, αλλά η επιτυχία είναι εφικτή».

Όμως δεν μας είπε τίποτα για τη φύση του χρέους, το πώς δημιουργήθηκε, γιατί κατέστη βραχνάς για την κοινωνία και για το πως η καταπολέμησή του, έστω και με τον τρόπο που το κάνει το σύστημα, διεθνές και εγχώριο, αποτρέπει την ανάκαμψη και την ανάπτυξη, ούτε φυσικά εγγυάται την έξοδο από την κρίση.
Κάποιοι μιλάνε εύκολα για αριθμούς και για… χρόνια.

Εμείς εδώ μιλάμε όμως για έθνος και Έλληνες.

 

Και δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε που γίναμε ο προπομπός της κρίσης αλλά και το πειραματικό πεδίο των αρρωστημένων «θεραπειών» της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε που θα απολέσουμε την εθνική μας κυριαρχία, που στα υπουργεία μας (και στο Εθνικής Άμυνας!) θα μπαίνουν κάθε τόσο «ελεγκτές», πρόσωπα χωρίς καμία νομιμοποίηση, που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία μας και δεν γνωρίζουν τις ανάγκες μας, για να «τσεκάρουν» το τι και πως.

Φυσικά, ο Γκουρία εγκωμίασε και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έσπευσε σε μια εποχή που ο μέσος Έλληνας δοκιμάζεται σκληρά, να «χορηγήσει» 100.000.000 ευρώ από τα αδιάθετα του Δημοσίου στην Proton Bank του γνωστού κυρίου, στην οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος για υπεξαίρεση που ανέρχεται στα 51.000.000 ευρώ.

Και μετά, να σπεύσει να καλύψει την πλάτη του νομοθετικά, για να μην βρεθεί εκτεθειμένος στο μέλλον… Χωρίς να φοβάται τίποτα…

Και γιατί να φοβάται ο υπουργός Οικονομικών… Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες κλείνουν η μία μετά την άλλη (πάει και ο «Ελεύθερος»…), σε λίγο θα σιγήσουν και τα ιστολόγια, ενώ έπεται και η… «εχθροπάθεια», αλλά και άλλα νομοθετήματα που θα επιβάλλουν σκληρή λογοκρισία σε οποιονδήποτε έχει «ιδέες» να ασκήσει κριτική στο σύστημα.

Και κάπως έτσι πορευόμαστε, με τους Έλληνες όμως να έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι αν δεν ριζοσπαστικοποιηθούν, θα καταλήξουν είλωτες εις αεί της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Στην Κερατέα, όπου ο κόσμος βγήκε στο δρόμο, οι μεθοδεύσεις του συστήματος δεν πέρασαν.

Όσο λοιπόν δεν αντιδρούμε, θα ακούμε κάτι βαρύγδουπες βλακείες από απάτριδες κοσμοπολίτες «τεχνοκράτες» όπως ο κάθε τυχάρπαστος Γκουρία, οι οποίοι θα προαναγγέλλουν δεινά για τους Έλληνες.

Ας προαναγγείλουμε εμείς δεινά για το σύστημα, για να πάρουν το μήνυμα όσοι πρέπει στα πολυτελή και κλιματιζόμενα γραφεία τους.

elkosmos

Σχολιάστε