"Greek National Pride" blog / ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία

Πάει και Σομαλία ο Ερντογάν


 Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι πρόκειται να επισκεφθεί τη Σομαλία, η οποία πλήττεται από τη σύρραξη, την ξηρασία και το λιμό, τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να προσελκύσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στα δεινά που υφίσταται η χώρα αυτή της ανατολικής Αφρικής.

Ο Ερντογάν, απευθυνόμενος σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), πρόσθεσε ότι θα τον συνοδεύσει ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η 57μελής Οργάνωση της Ισλαμικής Διάσκεψης έχει συγκαλέσει μια σύνοδο την 17η Αυγούστου στην Κωνσταντινούπολη με στόχο στην διάρκεια του τρέχοντος μήνα του Ραμαζανιού να αυξηθεί η βοήθεια στη Σομαλία και γειτονικές χώρες που πλήττονται από την ξηρασία.

onalert.gr

Σχολιάστε