
Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπό τον πυθμένα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου είναι τεράστια!
Κι αυτό εξηγεί και την ονομασία που επέλεξαν οι Ισραηλινοί να δώσουν στα κοιτάσματα που έχουν εντοπίσει:Λεβιάθαν!
Λεβιάθαν είναι σύνθετη εβραϊκή λέξη που ερμηνεύεται ως “σύνολο δρακόντων” και μεταφορικά ως τεράστιο και τερατώδες.
Λεβιάθαν είναι και ο τίτλος έργου του Άγγλου συγγραφέα-φιλοσόφου Τόμας Χόμπς (1651).
Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι: “Λεβιάθαν ή το αντικείμενο, η μορφή και η ισχύς μιας Κοινοπολιτείας εκκλησιαστικής και πολιτικής”.
Κατά τον συγγραφέα ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής.
ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΕΦΤΑΚΕΡΑΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ (ΚΥΠΡΟΣ); (1=ΙΣΡΑΗΛ 2=ΗΠΑ 3=ΕΛΛΑΔΑ 4=NOBLE ENERGY 5=ΤΟΥΡΚΙΑ 6=ΛΙΒΑΝΟΣ 7=ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ(;)ΓΑΛΛΙΑ(;) ΡΩΣΙΑ(;)ΕΥΡΩΠΗ9(;))
ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ 6Η ΔΟΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΡΑΒΗΧΤΕΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΕΙΝΑ. (ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ)
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ. ΙΣΩΣ ΝΑΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΙΣΩΣ ΟΧΙ.