Την ώρα της λευτεριάς προσμένει, εδώ και 37 χρόνια, βουβή και ερημωμένη, η πόλη της Αμμοχώστου, η οποία έπεσε σαν σήμερα στα χέρια του Αττίλα. Στις 14 Αυγούστου 1974 οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας, που είχαν πραγματοποιήσει Εισβολή στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974, κατά παράβαση της συμφωνηθείσας εκεχειρίας και κάθε κανόνα της διεθνούς νομιμότητας, εξαπέλυσαν νέα επιδρομή και κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πεδιάδας της Μεσαορίας, την Αμμόχωστο, την χερσόνησο της Καρπασίας και πιο δυτικά το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής της Μόρφου.
Μεγάλο μέρος της πόλης της Αμμοχώστου, όπου προ της Τουρκικής Εισβολής κατοικούσαν οι Ελληνοκύπριοι, παραμένει από τον Αύγουστο του 1974 περίκλειστο και ερημωμένο. Ο κατοχικός στρατός απαγορεύει ακόμα και την πρόσβαση, όπως και την επιστροφή των νομίμων κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ.ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΟΓΛΟΥ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΟΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΕΔΑΦΩΝ.