"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση Παμπούκη από την κυβέρνηση


ΑΝΑΝΕΩΣΗ (17:30) Ενήμερος για την πρόθεση του Χάρη Παμπούκη να παραιτηθεί ήταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του http://www.defence-point.gr η συγκεκριμένη εξέλιξη έγινε προσπάθεια να αποτραπεί μέσω συνεχών διαβουλεύσεων και κυβερνητικών συσκέψεων, στις οποίες δεν έγινε δυνατόν τα ζητήματα, ειδικά αυτά που είχαν να κάνουν με το ζήτημα της επανίδρυσης ή όχι του Υπουργείου Ναυτιλίας, να διευθετηθούν.

Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» από την πλευρά του παραιτηθέντος υπουργού ήταν το άδειασμα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο οποίος και διευκρίνισε πως οι δομές της Κυβέρνησης δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Σύμφωνα πάντα με αποκλειστικές πληροφορίες του http://www.defence-point.gr, η σχέση του πρωθυπουργού με τον Χ. Παμπούκη δεν έχει τρωθεί «αν και οι πολιτικές απόψεις σε σημαντικά θέματα υπερίσχυσαν της φιλίας». Σε ερώτηση του http://www.defence-point.gr για το κατά πόσο ο Χ. Παμπούκης πρόκειται να υπηρετήσει την κυβέρνηση από άλλο πόστο η απάντηση ήταν αρνητική, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα η πολύτιμη εμπειρία του αλλά και οι επαφές του να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν από την ελληνική κυβέρνηση προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και της πρόσκλησης επενδύσεων στην χώρα.

Πέραν της εκκωφαντικής παραίτησης ενός στενότατου συνεργάτη του πρωθυπουργού, το οποίο από μόνο του αποτελεί μέγιστο πολιτικό ζήτημα, το http://www.defence-point.gr θέτει το ερώτημα για το κατά πόσο η μη ύπαρξη αυτόνομου υπουργείου Ναυτιλίας, έστω και χωρίς την υπαγωγή του Λιμενικού και μελλοντικά της… Ακτοφυλακής, εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλύτερης ναυτιλιακής δύναμης του πλανήτη

————————————————

Σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αποτελεί η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Χάρη Παμπούκη. Η παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες έχει γίνει αποδεκτή.

Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες του «defence-point.gr», το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ναι μεν αποτέλεσε το «κερασάκι στην τούρτα» και οδήγησε στην ποριστική απόφαση υποβολής της παραίτησής του, ωστόσο, τα σύννεφα στις σχέσεις με τον πρωθυπουργό είχαν εμφανιστεί αρκετό καιρό πριν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χ. Παμπούκης είχε διατυπώσει σημαντικές διαφωνίες αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική σε θέματα ανάπτυξης, ενώ και από το προηγούμενο πόστο το οποίο κατείχε στο πλαίσιο της κυβέρνησης, είχε διατυπώσει τη δυσαρέσκειά του σε ανώτατο επίπεδο για τις σημαντικές καθυστερήσεις που παρατηρούνταν στη λήψη αποφάσεων για την προώθηση των επενδύσεων, με τα ζητήματα να «κολλάνε» σε συγκεκριμένο επίπεδο (αρκούντως υψηλό) στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Περαιτέρω, διαφωνίες είχαν ανακύψει και σε σχέση με την ασκούμενη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, με τον Χάρη Παμπούκη να έχει διατυπώσει τις απόψεις του, οι οποίες ωστόσο δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν περαιτέρω τις σχέσεις του υπουργού με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Εν κατακλείδι, ο λόγος που ο υπουργός δεν είχε υποβάλλει την παραίτησή του νωρίτερα, εστιαζόταν στην επιθυμία του να μην προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, σεβόμενος τη μακρά φιλία και συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου και τη θεσμοποίησή της από την εποχή που ο σημερινός πρωθυπουργός καταλάμβανε τον θώκο του υπουργού Εξωτερικών. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s