"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ισραήλ: «Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία»! – Συναγερμός στα Επιτελεία


 Image

Ενώ η Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την ραγδαία επιδείνωση στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ, παρά το γεγονός ότι υποτίθεται ότι έχει συνάψει στρατηγική συμμαχία με το δεύτερο, το Ισραήλ προχώρησε σε σφοδρή επίθεση κατά της Τουρκίας την οποία χαρακτηρίζει ως «κράτος που υποθάλπει την τρομοκρατία» και αποτελεί συνέχεια του «άξονα του κακού».

Σε επιστολή που έστειλε προς την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, Ο εκπρόσωπος τύπου της Κνεσσέτ (της ισραηλινής Βουλής) Ντάνι Ντάνον κατήγγειλε ότι «η Τουρκία υποθάλπει την τρομοκρατία»! 

Η επιστολή που είναι η πρώτη απάντηση του Ισραήλ στην Άγκυρα για την αποπομπή Ισραηλινού πρεσβευτή και τις «κυρώσεις» που ο αλαζονικός Α.Νταβούτογλου θεωρεί ότι θα κάμψουν το Ισραήλ είναι άκρως επιθετική κατά της Άγκυρας και την φέρνει στο ίδιο επίπεδο με το Ιράν: «Η Τουρκία έχει συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και αποτελεί τη συνέχεια του άξονα του κακού. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το τουρκικό πρόβλημα, πριν να είναι αργά», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

Η αναφορά στον «άξονα του κακού» (καθεστώτα επιπέδου Ιράν και Βόρειας Κορέας) είναι κρίσιμη γιατί πλέον η Τουρκία παύει να αντιμετωπίζεται από το Ισραήλ ως «παρεξηγημένος σύμμαχος» και θεωρείται πλέον «εχθρός».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος καλεί τις ΗΠΑ να επιβάλουν οικονομικές και διπλωματικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μέχρι η Τουρκία να «αλλάξει δρόμο», εξομοιώνοντάς την με τα καθεστώτα του Ιράν, της Συρίας και της Β.Κορέας! «Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει τα όρια – συνεχίζει η επιστολή του Ντάνον. Υποστήριξαν τον στολίσκο για τη Γάζα και τολμούν να απαιτούν από το Ισραήλ να απολογηθεί», καταλήγει στην επιστολή του.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στο ταξίδι του που ξεκινά αύριο στο Ισραήλ θα τύχει υποδοχής στενού συμμάχου και στρατηγικού εταίρου, αναφέρουν πηγές από το Τελ Αβίβ. Και όλα αυτά μόλις δύο εβδομάδες πριν το γεωρύπανο της Noble Energy, σαλπάρει για την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr, το Ισραήλ έχει συμφωνήσει με την Κύπρο στην μοιρασιά των ποσοστών των κοιτασμάτων του οικοπέδου «12», αφού την Noble Energy το Ισραήλ την έστιλε στην Κύπρο και κατ’αυτό τον τρόπο αναλαμβάνουν και την ασφάλεια της γεώτρησης πέρα βέβαια από τον 6ο Στόλο.

Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την εταιρία Noble Energy έχουν ετοιμάσει τους σχετικούς χάρτες για το σημείο που θα στηθεί η πλατφόρμα άντλησης του φυσικού αερίου, ακόμα και το σημείο που θα μεταφέρεται το προσωπικό με ελικόπτερο.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η πληροφόρηση του defencenet.gr ότι «Οι έρευνες θα αρχίσουν και θα συνεχισθούν χωρίς χρονοτριβή» ως στις τουρκικές απειλές που εκτοξεύονται και σε κύκλους του ΟΗΕ που ζητούν αναβολή των γεωτρήσεων. Επίσης η Λευκωσία είναι έτοιμη να προκηρύξει την αδειοδότηση και για άλλα θαλάσσια οικόπεδα εντός της ΑΟ Κύπρου σε Γαλλία και Ρωσία!

Στην Αθήνα φοβούνται (δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγραφεί η συμπεριφορά της κυβέρνησης) ότι επειδή η Τουρκία δεν θα τολμήσει να πειράξει την πλατφόρμα της γεώτρησης θα επειχειρήσει να σηκώσει την ένταση και να την μετάτρέψει σε «θερμή κρίση» στην Κύπρο (όπως σαφώς δήλωσε ο Ε.Μπαγίς) ή ακόμα και στο Αιγαίο.

Τα Επιτελεία βρίσκονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου επί ποδός συναγερμού. Μετά τις ειδικές δυνάμεις και την 13η ΔΕΕ ο Α/ΓΕΣ, αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος,επισκέφθηεκε την 95 ΑΔΤΕ στα Δωδεκάνησα, όπου πάντα είναι πρώτα υποψήφια για τουρκική επιθετική ενέργεια. Χθες ο Αρχηγός του ΓΕΝ Δημήτρης Ελευσινιώτης πήγε στο αρχηγείο του Στόλου και προχώρησε σε επιθεώρηση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Απόλυτα έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι «Τουλάχιστον 10 ίσως και 11 φρεγάτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να αναπτυχθούν στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο και 5 υποβρύχια συν τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ και βέβαια όλες οι Super Vita. Και στις επάκτιες συστοιχίες Exocet MM-40 η διαθεσιμότητα είναι σε πολύ υψηλά νούμερα».

 Που σημαίνει ότι ο τουρκικός στόλος μπορεί να «κλειδωθεί» ή να αποτελέσει το Αιγαίο απαγορευμένη θάλασσα. Το Π.Ν. έχει «το νου του» και στην Α.Μεσόγειο, αλλά η άποψη είναι ότι «Εκεί για την ώρα υπάρχουν κι άλλοι (σ.σ. εννοεί Ισραήλ, ΗΠΑ). Το Αιγαίο είναι προτεραιότητα».

Και στην Αεροπορία οι διαθεσιμότητες είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

8 thoughts on “Ισραήλ: «Κράτος-τρομοκράτης η Τουρκία»! – Συναγερμός στα Επιτελεία

  1. Siga koritsia mh skisete kana kalson. Afou eiste kotes re xeftiles,ti milate gia fregates
    kai sxedia. Akou o allos apanthsh: sthn An.Mesogeio vriskontai alloi,emas mas endiaferei to Aigaio. Parton ston gamo sou na sou pei kai tou xronou. Kala kanoun kai
    sas ‘gamane’ ta memetia. Pros to paron metaforika,leian syntomws provlepw kai
    kyriolektika. Hellas,mia xwra toso oudeterh kai fovismenh pou den asxoleitai oute me tis
    dikes ths ypotheseis!!! Ante koritsia,kalo voli kai mhn xehasete na parete kai to make-up sas. Mexri tote…

    Errwsthe,

    Dimitrios Agiasofitis

  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!!
    ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ:
    ΨΑΧΝΟΣΑΣΤΑΝ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!
    ———————————————————————————-
    ΠΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛ:
    ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΤΙΜΗΣ.
    ΠΟΛΕΜΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΑ [+LOBBY], ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΣΑ.
    ———————————————————————————-
    ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ:
    ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΝΑ ΕΞΟΠΛΣΤΕΙΤΕ
    ———————————————————————————–
    ΠΡΟΣ Η.Π.Α:
    ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ΑΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ Η ΨΥΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΗΓΕΜΟΝΕΥΕΙ.
    ———————————————————————————–
    ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ:
    ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ, ΜΟΛΙΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΤΙΚΟ ΑΚΑΡΙΑΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ.

  3. Apo thn poli erxomai kai sthn korfh kanela!!! Ama perimename na ginoume Ellhnes apo
    ta parasitika mauroforemena mormolykeia,swthikame!! Ti paisios kai therapisios,
    xypnate reee!!!

    Errwsthe,

    Dimitrios Agiasofitis

Σχολιάστε