Eδώ και μήνες, οι άνθρωποι του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α., έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κυπριακή άμυνα και αποτροπή, κρούουμε τους κώδωνες του κινδύνου.
Επισημάναμε πολλάκις την ανάγκη αλλαγής στάσης της πολιτικής ηγεσίας και της κυβέρνησης Χριστόφια απέναντι στο στράτευμα. Μάταια
Ώσπου ήρθε η καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντο στο φυλάκιο της Λεύκας και η αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας.
Η επιθετική αυτή κίνηση των Τούρκων, εντασσόμενη στην (αναμενόμενη) κλιμάκωση της κρίσης, εν όψει των γεωτρήσεων που θα αρχίσουν, ξεπερνά τα όρια, αλλά ταυτοχρόνως ξεπερνά και τα όρια και η ανευθυνότητα του κυπριακού υπουργείου Άμυνας και της κυβέρνησης Χριστόφια:Εγκατέλειψαν αφύλακτο στην γραμμή αντιπαράταξης, σε ανεπάνδρωτο φυλάκιο και απέναντι στον Τούρκο εισβολέα, το πιο ιερό σύμβολο, την σημαία.

ΠΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ;
O EXYPNOS EXTHROS XTYPAEI EKEI POY DEN PERIMENEIS.EISTE SIGOYROI OTI THA EINAI NHSI KAI MALISTA AKATOIKHTO?