"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Παπανδρέου: Επικίνδυνη κάθε καθυστέρηση


Κάθε καθυστέρηση, κάθε αμφιθυμία, κάθε άλλη επιλογή από το να τηρήσουμε πιστά τις δεσμεύσεις μας είναι επισφαλής και επικίνδυνη για τη χώρα και τους πολίτες, υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ σημειώνοντας πως «όποτε κάναμε εκπτώσεις ή πισωγυρίσματα το βρήκαμε μπροστά μας».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, όχι μόνο γιατί είναι δέσμευση έναντι των εταίρων, αλλά έναντι του εθνικού συμφέροντος.

«Η προσπάθεια θα φτάσει μέχρι το τέλος. Στην ιστορική πρόκληση που έχουμε μπροστά μας θα ανταποκριθούμε. Προχωρώντας στις μεγάλες αλλαγές που η χώρα μας χρειάζεται εδώ και χρόνια…Και θα λάβουμε και όποιες άλλες αποφάσεις πρέπει, θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί για να σταθεί όρθια η χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε ότι ακόμη κι αν φέτος η ύφεση είναι αισθητά μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών πάνω στις οποίες βασίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, κάνοντας όλα όσα πρέπει προς το σκοπό αυτό.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, ενώ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει την Ελλάδα «να γίνει το εξιλαστήριο θύμα για προβλήματα, θεσμικά, πολιτικού λαϊκισμού ή άλλα που υπάρχουν στην Ευρώπη».

«Πήραμε απόφαση να δώσουμε μάχη για να αποφύγουμε μια καταστροφή για τη χώρα και τον πολίτη, τη χρεοκοπία, να μείνουμε στο ευρώ [EUR=X]  και αυτό σήμαινε και σημαίνει δύσκολες αποφάσεις. Σήμαινε και σημαίνει αναγκαίες θυσίες, με δικαιοσύνη ναι, αλλά πάντως θυσίες», πρόσθεσε.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά. «Εργαζόμενοι, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά, πληρώνουν τους φόρους τους, σέβονται τους κανόνες του κράτους δικαίου, σήμερα δοκιμάζονται σκληρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι η χώρα θα τα καταφέρει, επισημαίνοντας όμως ότι «η έξοδος από την κρίση δεν θα γίνει χωρίς κόπο».

Αναφέρθηκε ακόμη στη μείωση του ελλείμματος το 2010 από τα 36,6 δισ. ευρώ στα 24 δισ., σημειώνονυας ωστόσο ότι ο αγώνας δεν τελείωσε και ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας, ωστόσο, όπως είπε, «είμαστε στο σωστό δρόμο, όχι μόνο για τη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά και για μια ανάπτυξη που θα μας επιτρέψει να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις».

Έστειλε ακόμη μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα είναι ασυμβίβαστη απέναντι στα συμφέροντα. «Ενάντια σε αυτά παλεύουμε. Εκεί έχουμε συνεχείς αντιστάσεις. Eκεί χρειαζόμαστε τον κάθε πολίτη να δώσει τη μάχη μαζί μας, και σ΄ αυτόν τον αγώνα θα είμαστε ασυμβίβαστοι», τόνισε.

Ερευνες φ.α. και πετρελαίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης και η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη υπογράφεται άμεσα.

http://www.naftemporiki.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s