Για κάθε ενδεχόμενο προετοιμάζονται, ύστερα από τις πρόσφατες απειλές για ενίσχυση του τουρκικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα και η Κύπρος, καθώς μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε χθες από το Κάιρο ότι η Τουρκία «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα».
Ειδικότερα, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας Στ. Λαμπρινίδη και Π. Μπεγλίτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε την Κυριακή, από τη Θεσσαλονίκη ότι η Κύπρος έχει κάθε δικαίωμα να πραγματοποιήσει έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θ. Πάγκαλος τόνισε πρόσφατα πως κάθε επίθεση κατά της Κύπρου θα θεωρηθεί ως επίθεση κατά της Ελλάδας.
