"Greek National Pride" blog / ΕΥΠ

Ανακοίνωση της ΕΥΠ για το θέμα με τον υπάλληλό της


 

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα ενδεχόμενης κατασκοπείας που έχει δημιουργηθεί και οδήγησε σε δίωξη κατά υπαλλήλου της. Η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

1. Στο πλαίσιο ελέγχου ασφαλείας υπολογιστών της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στις 14-7-2010, απεκαλύφθη ότι στον σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστού της Ομάδας που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (Office Europeene de Lutte Anti-Fraude – OLAF, Ομάδα η οποία δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα νόμιμης επισύνδεσης της Υπηρεσίας), υπήρχαν στοιχεία ατόμων που διορίσθηκαν κατόπιν συμμετοχής τους στο διαγωνισμό προσλήψεων της ΕΥΠ, του οποίου η τελική φάση ξεκίνησε στις 10-11-2008.

2. Συγκεκριμένα προέκυψε ότι στις 17-11-2008 στις 13:12′ τα στοιχεία 980 ατόμων, μεταξύ των οποίων και εκείνα των προαναφερομένων υπαλλήλων, απεστάλησαν από τον υπολογιστή αυτό σε συγκεκριμένο email που είχε δημιουργηθεί στους εξυπηρετητές (Serνers) βρετανικού πανεπιστημίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η εθνικότητα του κατόχου του email ήταν βρετανική.

3. Η σχετική υπηρεσιακή αναφορά διαβιβάστηκε εκ του νόμου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία προέβη στις ενέργειες της αρμοδιότητάς της με αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

4. Ο εν λόγω υπάλληλος μετακινήθηκε 5-2-2010 από την παραπάνω Ομάδα, στην οποία ήταν συντονιστής από το 2006, σε άλλη Διεύθυνση της Υπηρεσίας.

5. Η έρευνα συνεχίζεται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τη Europol, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τελικός αποδέκτης-χρήστης των διαβιβασθέντων στοιχείων.

http://www.defence-point.gr/

One thought on “Ανακοίνωση της ΕΥΠ για το θέμα με τον υπάλληλό της

  1. ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ.ΑΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΜΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΜΕΣΩΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ Η ΜΟΝΗ ΑΞΙΑ ΠΟΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΛΙΓΟ ΚΟΡΔΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ» ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ.

Σχολιάστε