"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Δεν χάρηκαν όλοι με τον Ερντογάν


 

Στην Αίγυπτο, η ισχυρότερη ισλαμιστική οργάνωση, η Μουσουλμανική Αδερφότητα, προειδοποίησε τον τούρκο πρωθυπουργό ότι η χώρα του δεν θα πρέπει να επιχειρήσει να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή, παρά την θερμή υποδοχή που του έγινε στην περιοχή.
΄Υστερα από την έκκλησή του για δημοκρατία στον αραβικό κόσμο, ο Ερντογάν δέχτηκε ψυχρή υποδοχή από την Μουσουλμανική Αδελφότητα, η «παλιά φρουρά» της οποίας δεν συμμερίζεται τον θαυμασμό των νεότερων για τον τούρκο ηγέτη.

«Καλωσορίζουμε την Τουρκία και τον Ερντογάν ως εξέχοντα ηγέτη αλλά δεν πιστεύουμε ότι ο ίδιος ή η χώρα του θα πρέπει να ηγούνται στην περιοχή ή να σχεδιάζουν το μέλλον της».

Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, με τις ισλαμιστικές του καταβολές και τις εκλογικές του επιτυχίες, αποτελεί μοντέλο για μεγάλο τμήμα της Αδελφότητας αλλά και για άλλες πολιτικές οργανώσεις που προετοιμάζονται για την πρώτη ελεύθερη εκλογική διαδικασία στην Αίγυπτο από το Φεβρουάριο, οπότε ανατράπηκε με λαϊκή εξέγερση το καθεστώς Μουμπάρακ.

http://infognomonpolitics.

One thought on “Δεν χάρηκαν όλοι με τον Ερντογάν

  1. ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Η ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ, ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΥΡΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΟ THINK TANK ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ, ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΟΙ ΛΑΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΩΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΟΤΙ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ.

Σχολιάστε