"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Κύπρος

Οι κίνδυνοι στην Ανατολική Μεσόγειο


 

Αν τα πράγματα ήταν εύκολα, αναφορικά με την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο – κρίση που προκαλεί παράνομα η Τουρκία – τότε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Μπεγλίτης δεν θα είχε λόγο να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσει σχετικά.

Φυσικά, δεν γνωρίζουμε τι συζήτησαν οι δύο άνδρες. Αλλωστε, αρκέστηκαν να πουν στον Λαό τα τετριμμένα, δηλαδή για «το υψηλό και αποτρεπτικό φρόνημα των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι οι κίνδυνοι εμπλοκής δεν εξέλιπαν από την Ανατολική Μεσόγειο και από τις νοτιοανατολικές παρυφές του Αιγαίου, διότι, τόσο η προχθεσινή τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» όσο και η χθεσινή «Ελευθεροτυπία» υπήρξαν αποκαλυπτικές των σχεδίων του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γράφει σχετικά η «Σαμπάχ»:

Οτι οι τουρκικές Αρχές έχουν υπολογίσει πως τα αποθέματα φυσικού αερίου στις περιοχές όπου θα πραγματοποιήσει έρευνες η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση ξεπερνούν τα 15 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και ότι το μέγεθος αυτό ισοδυναμεί με 7 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Στο ίδιο δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρεται ότι το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο από το 2010, – όταν έγινε γνωστή η κυπριακή πρόθεση, – κάλεσε Ακαδημαϊκούς και άλλους ειδικούς, προκειμένου να απευθύνει το εξής ερώτημα:
– Τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν ώστε η Τουρκία να αναλάβει το ρίσκο πολέμου;
Και οι ειδικοί Τούρκοι επιστήμονες – πάντοτε κατά τη «Σαμπάχ» – απάντησαν:

– Ναι. Αξίζουν!

Μετά και από τη γνώμη των ειδικών, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο άρχισε να συντάσσει λεπτομερείς εκθέσεις και αναλύσεις, – παραδείγματα των οποίων αναφέρει η «Σαμπάχ».

Οπως, για παράδειγμα:
* «Η ελληνοκυπριακή πλευρά βρίσκεται σε επαφή με την Ελλάδα. Ακολουθεί μια πολιτική που θα φυλακίσει στον Κόλπο της Αττάλειας την Τουρκία, η οποία διαθέτει τις μεγαλύτερες ακτές στην Ανατολική Μεσόγειο…».

* «Ετσι όπως έχει υπολογιστεί από την Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά, η ΑΟΖ που αντιστοιχεί στην Τουρκία έχει έκταση μόνο 41.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έναντι της συνολικής έκτασης των 145.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που μοιράστηκαν ανάμεσα στην Ελλάδα και την ελληνοκυπριακή πλευρά…».

* «Εάν η Τουρκία δεν ελέγχει την υφαλοκρηπίδα αυτής της έκτασης των 145.000 τετρ. χιλιομέτρων, σημαίνει ότι δεν ελέγχει το ένα τρίτο των θαλασσών της και του πλούτου που υπάρχει σ’ αυτές…».

* «Εάν δεν εμποδιστούν οι γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12 της δήθεν ΑΟΖ της ελληνοκυπριακής πλευράς, …σύντομα θα έχει αποκτήσει τη δυνατότητα… να αποκτήσει το δικαίωμα γεώτρησης και στα υπόλοιπα Οικόπεδα…».

Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Οτι οι κίνδυνοι καραδοκούν και θα καραδοκούν, ανά πάσα στιγμή!

adesmeytos

2 thoughts on “Οι κίνδυνοι στην Ανατολική Μεσόγειο

  1. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:
    ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ,[ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ], ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ, ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. [ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Η ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ whatever]
    ΘΕΛΕΙ 145.000 ΤΕΡΑΓΩΝΙΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ?
    ΘΕΛΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ? [ΤΟ ΒΑΡΒΑΡΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ…………ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ? ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΟΙΚΥΡΗΣ? ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ?]
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΡΕ ΑΛΗΤΕΣ!!

  2. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ, ΑΔΕΛΦΟΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ – ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s