Τη σταθερή στάση των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στον ομόλογό του της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) Μαχμούντ Αμπάςκατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Όπως τόνισε ο Ομπάμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκήσουν βέτο σε οποιοδήποτε σχέδιο απόφασης που θα τεθεί σε ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την αναγνώρισή του, ανέφερε ο Λευκός Οίκος.
«Θα πρέπει να αντιταχθούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλαμβανομένης, εάν είναι απαραίτητη, της άσκησης βέτο», είπε ο Μπεν Ρόουντς, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση Ομπάμα-Αμπάς στη Νέα Υόρκη.

ΟΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΥΝΑΜΗΤΙΣΤΟΥΝ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΚΟΠΟΥΝ.
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΥΠΟΥ «CAB DAVID».
ΑΛΛΙΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΠΟ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΑΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΣ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΣ.