Με ιερό πόλεμο απειλούν τις ΗΠΑ οι Πακιστανοί ισλαμιστές, ενώ η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ προειδοποιεί την Ουάσιγκτον ότι ενισχύει τον αντιαμερικανισμό στη χώρα.
Ταυτοχρόνως, το Πακιστάν αφήνει να εννοηθεί ότι έχει κι άλλους ισχυρούς φίλους, με πρώτη την Κίνα.
«Θάνατος στην Αμερική» και «Ιερός πόλεμος», φώναζαν χιλιάδες Πακιστανοί ισλαμιστές στο Τζαμρούντ, τη Λαντικοτάλ, το Καράτσι και άλλες πόλεις.
Με δεδομένη την επιδείνωση των αμερικανοπακιστανικών σχέσεων, χιλιάδες ισλαμιστές από τις φυλές του βορειοδυτικού Πακιστάν, πολλοί από τους οποίους ήταν ένοπλοι, συγκεντρώθηκαν στο Τζαμρούντ, ύστερα από έκκληση του μεγαλύτερου ισλαμικού κόμματος της χώρας, του Τζαμαάτ -ε- Ισλάμι.

ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΥΦΡΑ (!!!!!!!) ΤΟΥ ΚΟΡΑΝΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙ :
«ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ ΘΑ ΣΦΑΞΕΙ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ», ( σ.σ. ΜΕ ΤΙΣ ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΛΑΦΙΑ).
ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΓΡΙΑ ΣΕΚΤΑ ,ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ.