Ανω κάτω έγινε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ αμέσως μετα την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου.
Πρώτη το λόγο ζήτησε η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, λέγοντας : «Περίμενα πως με βάση τα όσα είχαν συμφωνηθεί νωρίτερα στο υπουργικό συμβούλιο θα ξεκινούσε άμεσα η συζήτηση για το πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνουν οι επαφές με τη ΝΔ για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».
«Ντρέπομαι για την παράταξη και τη χώρα», είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ η κυρία Βάσω Παπανδρέου, εξαπολύοντας έτσι επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης συνολικά, μετά τις δραματικές εξελίξεις της Τετάρτης. Η κυρία Παπανδρέου ζήτησε επίμονα τον λόγο, παρότι δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, με αποτέλεσμα να ανοίξει τελικά κατάλογος ομιλητών.
Η κυρία Παπανδρέου είπε ότι «οι χτεσινές εικόνες ήταν θλιβερές» και ότι «σήμερα η κυβέρνηση δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου και να έχει πλήρη άγνοια της κατάστασης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία».
