του Κώστα Χαρδαβέλλα
Από τις Βρυξέλλες σήμερα το μεσημέρι υπήρξε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση μετά από πιέσεις της γερμανικής πλευράς το οποίο λέει τα εξής:
«Έχετε προθεσμία τριών ημερών να βρείτε λύσεις στο πολιτικό σας πρόβλημα και να εμφανισθείτε με κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει ανεμπόδιστα τις αποφάσεις της 26ης Οκτώβρη».
Ήδη το τελεσίγραφο αυτό έχει μεταβιβαστεί και προς την πλευρά της ΝΔ και του Προέδρου της Δημοκρατίας και παίζει σημαντικό ρόλο αυτή τη στιγμή στις αποφάσεις Παπανδρέου- Σαμαρά.
Να σημειωθεί ότι το μεσημέρι έγινε μεγάλη σύσκεψη στη Λεωφόρο Συγγρού στελεχών της ΝΔ με τον κ. Σαμαρά, με κλειστές τις πόρτες για να μην υπάρξουν διαρροές, διαμορφώνοντας τη στἀση της με βασική όμως προϋπόθεση την άμεση παραίτηση Παπανδρέου.