"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

«Επιτακτική ανάγκη» ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης


Τη σημασία άμεσης συγκρότησης μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας», η οποία θα στηρίξει την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου, υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος.

Τη σημασία άμεσης συγκρότησης μιας «ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας» υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιώργος Προβόπουλος, προειδοποιώντας ότι μια καθυστέρηση θα πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας.

 «Θεωρώ επιτακτική ανάγκη τον άμεσο σχηματισμό νέας κυβέρνησης και τη δέσμευση της ίδιας και των κομμάτων που θα τη στηρίξουν στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της 27ης Οκτωβρίου, καθώς και στα μέτρα που απορρέουν από τη συμφωνία», τονίζει ο κ. Προβόπουλος στους Financial Times.

 Κατά την τελευταία διετία, σημειώνει ο διοικητής της ΤτΕ, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έδειξε ανθεκτικότητα στις συνέπειες της αβεβαιότητας που δημιούργησε η κρίση χρέους, ενώ, τελευταία, η πολιτική αβεβαιότητα δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Η καθυστέρηση στο σχηματισμό νέας κυβέρνησης απειλεί να πλήξει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία της χώρας, προειδοποιεί ο κ. Προβόπουλος.

«Για να διαφυλαχθεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε αυτό το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, είναι απαραίτητη μία ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, οι οποίες θα διασφαλίσουν το μέλλον της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ», επισημαίνει στους FT.

http://www.naftemporiki.gr/

Σχολιάστε