"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΘΡΑΚΗ / Νεό-Οθωμανοί / Τουρκία

Ο Τσετίν Μαντατζή ετοιμάζει τουρκικό κόμμα!


«Δεν μπορώ να συμπλεύσω μ’ εκείνους που με την ακροδεξιά τους ρητορική παρεμποδίζουν τον εμπλουτισμό της κοινωνίας με την διαφορετικότητα και ναρκοθετούν την σύνθεση, το θεμέλιο της δημοκρατίας μας.

Αυτή είναι η δική μου προσωπική κόκκινη γραμμή.

Εγώ δεν μπορώ να προχωρήσω χέρι – χέρι μαζί τους» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε ο γνωστός στους αναγνώστες του «ΕΚ» για την δράση του στην Θράκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή, για να εξηγήσει το γιατί δεν θα ψηφίσει την νέα κυβέρνηση.
Είναι ξεκάθαρο ότι τον «πόνεσε» η συμμετοχή του ΛΑΟΣ, και όχι κάποιος «κοινωνικός λόγος».
Έτσι λοιπόν, μετά τις αντιδράσεις των εβραϊκών οργανώσεων, των γάλλων σοσιαλιστών έρχονται και αυτοί που εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα στην Θράκη για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

Ποιος είναι όμως ο κύριος Τσετίν Μαντατζή και τι θέλει να πετύχει με την στάση του;

Αυτός ο κύριος, δεν είναι η πρώτη φορά που πάει ενάντια στο κόμμα του. Για την ακρίβεια το έχει κάνει και στο παρελθόν και μάλιστα υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Παλαιότερα, ο ίδιος βουλευτής είχε καλέσει τους τουρκόφρονες ψηφοφόρους της Θράκης, να εγγραφούν στο κόμμα DEB (το κόμμα του Σαδίκ), που επαναδραστηριοποιήθηκε.

Και ο λόγος είναι ότι δυσαρεστήθηκε με τον Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη. Ο κ. Μάντατζη δήλωσε ότι έκανε μεγάλο λάθος που τον ψήφισαν, διότι ο Περιφερειάρχης δεν παρευρίσκεται στις τουρκογιορτές!

«Εγώ σήμερα εδώ περίμενα τον Περιφερειάρχη.

Δεν είναι εδώ.

Το ίδιο όμως πρόσωπο, πηγαίνει σε εκδηλώσεις για τους Πόντιους και σε άλλες δραστηριότητες».
Το περιοδικό «Αζινλίκτσα» παρέθετε ένα απόσπασμα του λόγου του, όπου ο κ. Μάντατζη έλεγε: «Από εδώ και στο εξής, για τη σωτηρία αυτού του λαού, μιλώ εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό το τέμενος. Αργά ή γρήγορα όλοι θα προσχωρήσουν σε αυτό το κόμμα.

Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα «Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας». Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Δεν τα δηλώνω αφού παραιτηθώ από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής».

Το εφιαλτικό σενάριο

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι κάποιοι που κάνουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές υποθέσεις.

Οι οποίες ίσως να μην απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Υποθέτουν ότι ο κ. Μαντατζής – ο οποίος έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ίσως σύντομα να μην είναι καν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία να κάνει μια “ηρωική απόδραση”, χρησιμοποιώντας την “Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας” προκειμένου να προσχωρήσει και επισήμως στο συγκεκριμένο “τουρκικό” κόμμα στην Θράκη.

Και μάλιστα χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη αιτιολογία, ρίχνει “γέφυρες” για μια πιθανή συνεργασία του συγκεκριμένου κόμματος, με κάποιες δυνάμεις της αριστεράς, είτε αυτές αναδειχθούν σε “μέτωπο” υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κάποιον μικρότερης δυναμικής σχηματισμό, ο οποίος με τις ψήφους των τουρκοφρόνων ίσως καταφέρει να μπει στην Βουλή.

Στο όνομα της “αντιμετώπισης” λοιπόν ενός “ακροδεξιού κινδύνου” ίσως έχουμε εκπροσώπους ενός ξεκάθαρα τούρκικου κόμματος στην Βουλή.

Στο όνομα λοιπόν ενός “αντιφασισμού” που συνενώνει τον πολιτικό λόγο του κ. Μαντατζή ο οποίος λέει ότι η συμμετοχή των στελεχών του ΛΑΟΣ στην νέα κυβέρνηση “παρεμποδίζει τον εμπλουτισμό της κοινωνίας με την διαφορετικότητα και ναρκοθετούν την σύνθεση, το θεμέλιο της δημοκρατίας μας” με τις διάφορες γκρούπες της αριστεράς, που στο όνομα ακριβώς αυτού του αντιφασισμού θα ξεχάσει την υπερψήφιση του μνημονίου από τον κ. Μαντατζή.

Και θα ξεχάσει και μύρια όσα άλλα έχουν κατά καιρούς πιστωθεί στον κ. Μαντατζή, και τα οποία έχουν να κάνουν με τον τουρκικό αλυτρωτισμό στην Θράκη και όχι μόνο. Γιατί ο κ. Μαντατζή έχει ασχοληθεί και με τους “Τούρκους της Ρόδου”.

Μιλώντας το καλοκαίρι σε εκδήλωση νεολαίων μουσουλμάνων της Ξάνθης, την οποία χρηματοδότησε το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, παρουσία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, ο κ. Μάντατζη, αφού μετέφερε «μια αγκαλιά χαιρετίσματα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου», αναφέρθηκε σε ταξίδι του την επόμενη ημέρα στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα σε Ρόδο και Κω, «γιατί εκεί έχουμε ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό.

Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω».

Φυσικά για τους αριστερούς, για τους οποίους η ύπαρξη μειονοτήτων είναι ένα προαιώνιο φετίχ όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κανένα πρόβλημα, αλλά αντιθέτως θα στέρξουν να αγκαλιάσουν τον αγωνιστή αυτό “της αριστεράς” που όχι μόνο είπε όχι στην συγκυβέρνηση με τους “φασίστες” αλλά και αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά το μήκος όλων των συνόρων της πατρίδας μας, χερσαίων και υδάτινων.

Μία τέτοιου είδους εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το απορυθμισμένο ελληνικό κράτος, το οποίο επί της ουσίας τελεί υπό την εποπτεία των διαφόρων “κομισιόν”, οι οποίες μπροστά στην προοπτική της εξασφάλισης των χρημάτων των τραπεζών που υποστηρίζουν, πολύ λίγο θα ενδιαφερθούν για το τι συμβαίνει στην Θράκη, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι στην χώρα μας, εάν στο ελληνικό κοινοβούλιο έχουμε βουλευτές εκλεγμένους από τουρκικό κόμμα, έστω και σε επίπεδο εκλογικής συνεργασίας με την αριστερά.

Πρόκειται για εφιαλτικό σενάριο, το οποίο όμως έχει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Εάν στο άθροισμα αυτών των δυνάμεων της αριστεράς και των τουρκοφρόνων, προσθέσουμε και διάφορες περιπτώσεις τύπου “Ουράνιου Τόξου” που μέχρι τώρα συμμετείχαν στα κοινά μέσω του ΠΑΣΟΚ, ίσως έχουμε μια ιδιάζουσα κατάσταση που δεν θα μπορεί να ελεγχθεί.

Πλέον δεν γνωρίζουμε εάν το σενάριο αυτό είναι ανατρέψιμο. Αλλά οι πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί τόσο καιρό ανεχόταν όχι μόνο τις συμπεριφορές τύπου Μαντατζή και δεν τον διέγραφε, αλλά του έδωσε την ευκαιρία να ηρωοποιηθεί, πρέπει να αναδειχθούν.

Και να ξεκαθαριστεί ότι υπεύθυνο για το σημείο στο οποίο φτάσαμε είναι αποκλειστικά το κόμμα το οποίο συμμετέχει με 80% στην παρούσα κυβέρνηση.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

www.elora.gr

5 thoughts on “Ο Τσετίν Μαντατζή ετοιμάζει τουρκικό κόμμα!

 1. ΝΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ* ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
  *ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ.
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΥΠΝΑ!!!
  ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
  ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΡΑ

 2. MEGA EPONYME SXOLIO 2!!

  MIA XARA TA LES PALIKARI, ALLA DUSTUXOS OPOS KATALABAINO ISXUEI H FRASH:»FONH BOONTOS EN TH ERHMO»

  EUXOMAI STO MELLON NA MHN THN PLHROSOUME OS E8NOS, AUTHN THN PLHRH ADIAFORIA….EGO PROSOPIKA DEN ANHSYXO MONO GIA THN 8RAKH KAI TO ANATOLIKO AIGAIO….. EXO ANTILHF8EI OTI H TOURKIA 8ELEI NA ALOSEI OXI MONON THN 8RAKH KAI NHSIA TOU ANATOLIKOU AIGAIOU, ALLA OLH THN PATRIDA MAS….NAI KALA TO AKOUSES,.OLH THN PATRIDA MAS KAI MALISTA EIRINIKA…BLEPE TO GEGONOS OTI H ELLADA MAS DIALUETAI SIGA SIGA OLO KAI PERISSOTERO….TI ANTIPALO 8A EXOUN NA ANTIMETOPISOUN OI TOURKOI SE PERIPTOSH PLHROUS ISOPEDOSH THS XORAS MAS STO ESOTERIKO THS SE OLOUS TOUS TOMEIS?EIDIKA MALISTA AN PAROUN TO OK APO TOUS ISXUROUS THS GHS?[PROS TA EKEI ISOS ODEUOUME PALIKARI,PROS TA EKEI]….

  YG EPIBALLETAI SE AUTHN THN PERIPTOSH, NA LAMBANOUME STA YPOPSIN MAS AKOMH KAI TA XEIROTERA DUNATA SENARIA,NA TA GNOSTOPOIOUME MPAS KAI AFYPNHSOUME KANENAN………..

  SORRY GIA TA GREEKLISH ALLA TA ELLHNIKA[AKOMH KAI KEFALAIA] DEN DHMOSIEUONTAI

  FILIKA ORESTHS

 3. @3
  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΡΕΣΤΗ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΟΤΙΚΟ ΜΠΕΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ.
  ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ.
  ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ?
  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΙΡΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΒΑΡΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
  ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΕΘΑΝΕ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΟΣ, ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΣ, ΠΙΟ ΑΓΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ.(ΣΗΜΙΤΗ,ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ,ΓΑΠ)
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΦΥΠΝΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ.
  ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ (Ή ΤΡΙΤΗ) ΜΟΙΡΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ «ΕΘΝΟΣ», «ΠΑΤΡΙΔΑ», «ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ» ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s