Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθάρισε πως εάν δεν υπάρξουν γραπτές εγγυήσεις για την εφαρμογή των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου, δεν θα υπάρξει εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle, ο Σόιμπλε επεσήμανε την αναγκαιότητα της γραπτής δέσμευσης των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, ενώ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τις περιπτώσεις της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, όπου υπήρξαν γραπτές δεσμεύσεις.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί την εν λόγω απαίτηση ταπεινωτική για τους Έλληνες πολιτικούς.


ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΟ ΜΥΑΛΟ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΤΡΙΠΛΑ.ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΜΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ.ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ,ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ Ή ΘΑ ΑΡΚΕΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, Ή ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΣ ΖΗΤΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ,ΤΩΝ SPREADS KAI CDS.ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ.
ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ.ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΜΥΑΛΟ ΕΧΟΥΝΕ.ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΕ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.