"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Πολεμική Αεροπορία / Τουρκία

«Κόκκινο» Αιγαίο; – Ολική ανατροπή υπέρ Τουρκίας με F-35, B737 MESA


Image

Ενώ στην Ελλάδα όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν με τους «προοδευτικούς» να κυνηγούν «σταγονίδια» στο πρόσωπο 22χρονων, ο κίνδυνος de facto απώλειας τουλάχιστον του Ανατολικού Αιγαίου από καθαρή αδυναμία υπεράσπισής του, είναι πιο υπαρκτός από ποτέ:

Η Τουρκία ανακοίνωσε δια του Μουράτ Μπαγιάρ, υφυπουργού αμυντικής βιομηχανίας ότι μέχρι το τέλος του 2015 το αργότερο θα έχει παραλάβει τα 6 πρώτα stealth μαχητικά αεροσκάφη F-35 από την παρτίδα χαμηλού ρυθμούς παραγωγής, ενώ υπολογίζουν ότι μέχρι το τέλος του 2016 θα έχουν την πρώτη τους Μοίρα σε αρχική επιχειρησιακή κατάσταση (IOC)!

Δήλωσε, συγκεκριμένα,  ότι είναι πιο πιθανό να εγκριθεί η παραγγελία για μια πρώτη παρτίδα έξι F-35 πριν το τέλος του έτους, προκειμένου να επιβεβαιώσει η Τουρκία τη βούλησή της τώρα που ξεκινάει η χαμηλού ρυθμού παραγωγή του αεροσκάφους, προκειμένου να παραληφθούν το 2014 με 2015.

 

Να πούμε απλά ότι η είσοδος του F-35 στα χέρια της τουρκικής Αεροπορίας στο Αιγαίο σε πέντε χρόνια από σήμερα,πρακτικά σημαίνει ότι μπαίνει στο μουσείο το σύνολο του ελληνικού επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης με μεγάλα ερωτηματικά να δημιουργούνται ακόμα και για τις δυνατότητες εντοπισμού των F-35 από τα ΑΣΕΠΕ ΕΜΠ-145 Εrieye.

Έτσι ή αλλιώς είναι βέβαιο ότι τα F-35 ως μαχητικά πρώτου πλήγματος θα επιχειρήσουν νύκτα, είτε κατά της Ελλάδος είτε κατά της Κύπρου και κανείς ή σχεδόν κανείς δεν θα μπορέσει να τα εντοπίσει με το υπάρχουν δίκτυο αεράμυνας σε αποστολές κρούσης.

Σε δεύτερη φάση με πλήρως κατεστραμμένο το επίγειο δίκτυο αεράμυνας από το πρώτο κύμα των F-35 θα ακολουθήσουν οι μάζες των F-16 για να αποτελειώσουν ότι ξεκίνησαν τα F-35. Σε περίπτωση που μέχρι το 2016 έχει πιστοποιηθεί στο F-35 και το βλήμα αέρος-αέρος Μeteor, τότε πρακτικά είναι αδύνατον να επιρκατήσουν σε BVR αερομαχία τα ελληνικά μαχητικά.

Δεν θα επεκταθούμε από εδώ άλλο στο τι σημαίνουν τα παραπάνω (στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ έχει υπάρξει και θα ακολουθήσει και μελλοντικά εκτεταμένη αναλυτική αρθρογραφία για το θέμα) απλά μέσα στην καταστροφή κα στην πτώση παντός είδους αξιών, κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί ότι σε πέντε χρόνια από σήμερα, στο Αιγαίο, όλα θα έχουν αλλάξει  σε βάρος μας.

Όχι μόνο λόγω F-35, αλλά και ενός συστήματος το οποίο θα προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα από οτιδήποτε άλλο στην Π.Α. και στο δίκτυο αεράμυνας: Το B737 ΜΕSΑ, κάτι που δεν είναι απλό ΑΣΕΠΕ.

Eίναι το πρώτο δυτικό αεροσκάφος το οποίο έχει την ταυτόχρονη δυνατοτήτα να εξαπολύει ηλεκτρονικό πόλεμο με πανίσχυρους πομπους από τις ίδιες κεραίες και λοβούς οι οποίοι εκτελούν διαμορφώσεις C3!

Και αυτό το σύστημα δεν θα έρθει το 2015, αλλά το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι πλήρως επιχειρησιακό αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παραλαβής του μέσω στον χειμώνα.

Με τι θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα δύο συστήματα ή για να το πούμε αλλιώς, με τι θα αποτρέψουμε την απειλή; Για ένα νέο μαχητικό από την ώρα που θα παραγγελθεί χρειάζονται πέντε χρόνια για τον σχηματισμό της πρώτης επιχειρησιακής Μοίρας!

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις ανακοινώθηκε ότι η  ισραηλινή Αεροπορία αναμένει την άφιξη των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 το 2015, με τους πιλότους της να ξεκινούν εκπαίδευση ένα χρόνο ενωρίτερα στις ΗΠΑ.Για να είναι επιχειρησιακή η πρώτη μοίρα τους το 2016. Δηλαδή θέλουν δύο χρόνια εκπαίδευση για να κηρύξουν επιχειρησιακή Μοίρα!

Αν δεν αλλάξουμε μυαλά, πιστεύει κανείς ότι θα παραγγελθεί νέο μαχητικό για την Π.Α. και θα υπάρξει αναβάθμιση του επίγειου συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης πριν περάσουν πολλά χρόνια; Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι η Τουρκία θα σταματήσει να μας απειλεί και να ζητάει τουλάχιστον τον έλεγχο του Αιγαίου.

Και επί τη ευκαιρία: Μήπως το ΥΠΕΞ μπορεί να δώσει στην δημοσιότητα την τουρκική απάντηση στο ελληνικό διάβημα για την υπέρπτηση στο Καστελόριζο;

Γιατί μαθαίνουμε ότι έχει πολύ-πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και «φωτίζει» το (μαύρο, αν μείνουμε απραγείς) μέλλον…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 thoughts on “«Κόκκινο» Αιγαίο; – Ολική ανατροπή υπέρ Τουρκίας με F-35, B737 MESA

 1. ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ…………………ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΑ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΘΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ. LOL

 2. ΠΟΙΟΣ ΈΛΕΓΕ ΌΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΡΟΥΝ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΤΟΎΡΚΟΙ ΤΑ Φ-35? ΑΥΤΆ ΝΑ ΤΑ ΒΛΈΠΕΤΕ ΓΙΑΤΊ ΚΆΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΈΧΕΤΕ ΠΛΉΡΩΣ «ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΗ» ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΌΓΙΟ ΣΑΣ.

 3. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ DEFENCE NET;;
  ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΣΑΠΑΚΙΑ F35 ΓΙΝΑΝΕ ΦΑΝΤΟΜ ΚΑΙ ΑΠΙΑΣΤΑ;;;

  ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ@1 ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ;
  ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ.
  ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ………..

  ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΡΟΠΑΡΙ, ΚΑΙ ΚΙΝΙΘΟΥΝ
  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ , ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ.
  ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ »ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ» ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΑΣ
  ΟΠΩς ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ S300 ΤΟΥ ΙΡΑΝ.

  ΥΓ. T-50 (PAK FA) ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΣΚΙΑΖΕΣΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;
  ΕΣΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΑΜΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

 4. ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΑΣ.
  ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΩΣ ΤΟΤΕ. ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ.
  Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.
  ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ (ΠΙΑ) ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ F35.
  ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ BVR ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΛΟΓΩ METEOR* ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ BVR ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ ΛΟΓΩ ΙRΙS T.
  *METEOR ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ GRIPPEN ,TA RAFALE, KAI TA EUROFIGHTER** KAI ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ F 35.
  ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΡΚΡΙΜΕΝΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ F 35 ΓΙΑ METEOR, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ «ΦΟΡΕΣΕΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΠΑΛΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ 147 APACHE.
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ (ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ) METEOR, ΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΝΟΘΡΗ «ΑΘΗΝΑ» ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΣ.
  **ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΑ 3 ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΑΥΡΙΑΝΑ Α/ΦΗ.

 5. DUSTUXOS H OIKONOMIA MAS EXEI SXEDON KATAREUSEI,DEN UPARXOUN LEFTA GIA AGORA APO MEROUS MAS,EPIPLEON POLEMIKOU EKSOPLISMOU…DUSTUXOS ETSI OPOS PAME KAPOIA STIGMH, TA MONA OPLA POU 8A MAS EXOUN MEINEI NA ANTIPARATAKSOUME STHN OPOIA TOURKIA, 8A EINAI GKASMADES,TSOUGKRANES,NEROPISTOLA KAI SFENTONES…… OSO PALIKARI KAI AN EINAI O SHMERINOS MESOS ELLHNAS,XORIS TA KATALLHLA OPLIKA SUSTHMATA DENNNN…..ALLA EIPAME…O PAISIOS MAS UPOSXE8HKE MELONTIKA BUZANTINA MEGALEIA,NAI O PAISIOS 8A MAS SOSEI……..SKATA STA MOUTRA MAS,,KATA TA ALLA H XORA,TO E8NOS MAS ARGOPE8AINEI KAI ARKETOI APO EMAS STHN KOSMARA MAS….

  8ELETE NA XAIDEPSO AUTIA,NA KOROIDEPSO TON EAUTO MOU KAI ESAS??OXI FILTATOI DEN EXEI!!!BRISKOMASTE MPROSTA SE MIA PI8ANH KATASTROFH TOU E8NOUS MAS,KAI FTAIME KAI EMEIS GI AUTO…… OSO GIA THN TOURKIA??DEN ME ENDIAFEREI PLEON,DIOTI POLEMOS ME AUTHN DEN GINETAI!!!8UMH8EITE TO!!!

  FILIKA ORESTHS

 6. ΓΙΑ ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΗ ΛΥΣΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΡΑΝΤΑΡ ΓΙΑ ΝΑΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑΚΟ ΣΤΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΗΠΑ.ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ 6ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΘΗΤΙΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΡΑΝΡΑΤ ΧΩΡΙ ΝΑ ΕΚΤΗΘΕΤΕ ΣΕ ΕΧΘΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ.ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΧΕΙ UAV ΣΕ ΧΑΜΗΛΑΥΨΗ.ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΘ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΕΛΘ ΕΝΑΙ.ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΥΕΘΑ ΚΑΙ ΓΕΕΘΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s