Το καταρριφθέν κατά τους Ιρανούς stealth UAV RQ-170 Sentinel έδειξε ο ιρανικός τηλεοπτικός σταθμός PressTV.
Στις σκηνές της μετάδοσης του ρεπορτάζ το αμερικανικό UAV εμφανίστηκε σε σχεδόν άψογη κατάσταση, γεγονός που καταδεικνύει΄ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προσγειώθηκε ουσιαστικά κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες!
Το αμερικανικό UAV πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη Kashmar στα ανατολικά της χώρας, 225 χλμ από τα σύνορα του Ιράν με το Αφγανιστάν.
Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο το αμερικανική UAV RQ-170 πέταγε πάνω από την ιρανική πόλη, καθότι η περιοχή είναι αγροτική χωρίς στρατιωτικό ενδιαφέρον.




ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΔΗ ΕΙΔΗ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ UAV ΥΠΗΡΧΑΝ ΦΩΤΟ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ 2 ΣΕΝΑΡΙΑ , ΠΡΩΤΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΠΙΕΖΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑΓΙΑ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΗ, Η ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΑΛΛΟΥ.