"Greek National Pride" blog / ΙΣΛΑΜ / Πολιτισμος

Αποκεφάλισαν τη «μάγισσα»


Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Τον Μεσαίωνα η Ιερά Εξέταση εκτέλεσε, στο όνομα της εκκλησίας βεβαίως, εκατοντάδες ανθρώπους ως «μάγους» και «μάγισσες». Τα κριτήρια ήταν απλά και θανατηφόρα.

Αν κάποιος έλεγε ή έπραττε κάτι πέρα από τα συνηθισμένα ή κάτι που δεν άρεσε στους ιερείς, έμπαινε σε μονόδρομο. Η μόνη του επιλογή ήταν να διαλέξει μεταξύ απαγχονισμού, κρεμάλας ή φωτιάς.

Με την πρόοδο της ανθρωπότητας και την πάροδο των αιώνων, ευτυχώς, αυτά άλλαξαν. Υπάρχουν όμως ακόμη και σήμερα, το 2011 (!!!), παραδείγματα ότι κάποιες κοινωνίες ζουν στο Μεσαίωνα.

 

Έχουμε ξαναγράψει για την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία. Και πέραν της πλάκας που κάνουμε, η κατάσταση είναι απάνθρωπη, απαράδεκτη και απελπιστική σε βαθμό που να θεωρείται ότι η μεγαλύτερη ατυχία μιας γυναίκας είναι να γεννηθεί στη Σαουδική Αραβία.

Αυτό το γνώρισε με τον σκληρότερο τρόπο η Αμίνα μπιντ Αμπντουχαλίμ Νασάρ. Η γυναίκα συνελλήφθη την περασμένη εβδομάδα στην επαρχία Αλ Τζοφ (στο βορρά της χώρας) με την κατηγορία της «μαγείας».

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές στο σπίτι της βρέθηκαν ένα βιβλίο με ξόρκια και μαγικά, 35 πέπλα και γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν «μια άγνωστη ουσία που χρησιμοποιείτο για μαγικά φίλτρα».  Η αστυνομία είπε ότι η Νασάρ πουλούσε ένα πέπλο και τρία μπουκάλια σε κάθε πελάτη στην τιμή (περίπου) των 300 ευρώ.

Η καταδίκη της ήταν άμεση και η εκτέλεση της επίσης. Τη Δευτέρα η Νασάρ αποκεφαλίστηκε στον τόπο διαμονής της και έγινε το δεύτερο θύμα μέσα σε λίγους μήνες που χάνει τη ζωή του για τον ίδιο λόγο. Τον Σεπτέμβριο είχε αποκεφαλιστεί με σπαθί στη Μεδίνα ένας Σουδανός για τον ίδιο λόγο.

Σϋμφωνα με τα αρχεία της Διεθνούς Αμνηστίας μόνο το 2011 στη Σαουδική Αραβία έχουν εκτελεστεί 79 άνθρωποι, τριπλάσιοι από ότι το 2010.

topontiki.gr

Σχολιάστε