Ο Κρίστοφερ Χίτσενς το 2008, στην παρουσίαση του βιβλίου του υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Της ΒΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μία από τις πιο προβεβλημένες, εκρηκτικές, τολμηρές, αλλά και αντιφατικές προσωπικότητες της εποχής μας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς, ο πιο διάσημος ίσως άθεος και πολέμιος της θρησκείας, συγγραφέας του περίφημου βιβλίου «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος» (εκδόσεις Scripta), πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 62 χρόνων, στο Χιούστον, από παρενέργειες καρκίνου του οισοφάγου.
Ηαρρώστια του,που είχε σκορπίσει παγκόσμια συγκίνηση, εκδηλώθηκε το 2010 ενώ προωθούσε την αυτοβιογραφία του «Hitch 22», που έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε και στα ελληνικά («Μεταίχμιο»), για να γνωρίσουμε καλύτερα έναν άνθρωπο που αγάπησε πολύ την Ελλάδα.
Το πρώτο βιβλίο που έβγαλε ήταν αφιερωμένο στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο («Cyprus», 1984) και ακολούθησε η πιο εύγλωττη επιχειρηματολογία που έγινε ποτέ υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα («The Parthenon Marbles, The Case for Reunification»). Η πρώτη σύζυγός του (1981) ήταν η Ελληνοκύπρια Ελένη Μελεάγρου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.
ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΧΕΤΟ ΑΛΛΑ ΑΞΙΖΕΙ
Macedonia, a Greek (passenger) Steamer 1880.
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ?
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΟΥΜΕ …….
ΓΕΡΟΣ ΠΟΤΗΣ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΤΑΛΑΝΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ….ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ…….A LONG SHORT WAR…..THAT»S LIFE ANYWAY