"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΙΣΡΑΗΛ / Στρατιωτικές Ασκήσεις / Τουρκία

Ισραήλ: Αντικαθιστά την τουρκική άσκηση «Anatolian Eagle»!


«Ε δε θα κάτσω να σκάσω»!

Κάπως έτσι μπορούν να αποδοθούν τα συναισθήματα των Ισραηλινών, οι οποίοι αφού είδαν και αποείδαν και αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται να κληθούν εκ νέου στην τουρκική άσκηση «Anatolian Eagle» στην οποία έχουν να συμμετάσχουν από το 2008 και αποφάσισαν, με αρχή από το 2013, να διοργανώσουν τη δική τους, η οποία θα ονομάζεται «desert flag», δηλαδή, «Σημαία της Ερήμου»!

Στην άσκηση θα προσκληθούν χώρες με αξιόλογες αεροπορικές δυνάμεις, οι οποίες είτε θα στείλουν αξιωματικούς – παρατηρητές, είτε θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη και πληρώματα.

 

 

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες που κυκλοφορούν, μεταξύ των χωρών που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ισπανία, η Χιλή, η Βραζιλία, η Ουγγαρία και η Ιαπωνία, εκτός από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την οποία πλέον οι Ισραηλινοί θεωρούν ως αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρησιακής αεροπορικής τους εκπαίδευσης, λόγω του επιπέδου εκπαίδευσης των χειριστών και της εντυπωσιακής τους πολεμικής ετοιμότητας. Για λόγους πολιτικής ορθότητας, δεν αποκλείεται καθόλου να απευθυνθεί πρόσκληση και προς την Τουρκία.

Η εξέλιξη των σχέσεων του Ισραήλ με την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελλάδα, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό – εάν το θελήσει και η ελληνική πλευρά – ότι θα βοηθήσει την άσκηση να εξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες διεθνώς, με επιχειρησιακά σενάρια τα οποία θα αφορούν αποστολές πάνω από ξηρά και πάνω από θάλασσα, αποστολές κρούσης σε μεγάλες αποστάσεις όπου θα απαιτείται εναέριος ανεφοδιασμός και γενικότερα τόσο μεγάλη ποικιλία σεναρίων, ώστε να αποτελέσει άσκηση αναφοράς, άσκηση – θεσμό, για τις πλέον σοβαρές αεροπορικές δυνάμεις του κόσμου.

Η ελπίδα είναι όπως η ελληνική πλευρά αντιληφθεί τη σημασία και επιδιώξει την ενεργό εμπλοκή της, ακόμα και να προτείνει τη σύζευξη του χώρου της Ανατολικής Μεσογείου με τον ελληνικό (ελλαδικό και κυπριακό) χώρο.

Η ποικιλία των σεναρίων που μπορούν να «τρέξουν» σε περίπτωση συμμετοχής της Κύπρου και της Ελλάδας θα είναι μοναδική και προβλέπουμε, με υψηλό βαθμό ασφάλειας, ότι θα συμμετάσχουν και αμερικανικά αεροπλανοφόρα, αφού ως γνωστόν, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ τέτοιες ευκαιρίες δεν τις αφήνουν ποτέ να πάνε χαμένες, ενώ οι ισραηλινοί επιθυμούν να αντικαταστήσουν τη γνωστή «Red Flag» που διεξάγεται στις ΗΠΑ, καθώς συνεπάγεται τεράστια κόστη λόγω της απόστασης για τη μετάβαση αεροσκαφών και πληρωμάτων.

www.defence-point.gr

3 thoughts on “Ισραήλ: Αντικαθιστά την τουρκική άσκηση «Anatolian Eagle»!

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Α ΜΑΣ ΤΟ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ, ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΤΟΚΑΠΝΙΣΜΕΝΗ Π.Α Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

  2. ΥΓ:
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ Η «ANATOLIAN EAGLE» ΝΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΥΜΟΙ, ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΒΑΡΙΕΣΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s