Κύπρος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚO: Το μέγεθος του κυπριακού κοιτάσματος, η ανακοίνωση!


Την ερχόμενη Πέμπτη, 29 Δεκέμβρη, 2011 η Noble Energy πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ερευνητικών εξορύξεων για το οικόπεδο Αφροδίτη (Block 12) εξέλιξη η οποία και θα πυροδοτήσει νέο γύρο δραστηριότητας γύρω από τον συγκεκριμένο τομέα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και αξιόπιστες πληροφορίες του «http://www.defence-point.gr» (ασφαλώς γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι συνήθως τέτοιες ειδήσεις «απαλλοτριώνονται» και ενίοτε «ρυθμίζεται» και η ώρα, για να ολοκληρωθεί η οικειοποίηση) η ανακοίνωση δεν πρόκειται να γίνει αυτή την εβδομάδα αλλά την επόμενη, μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με πιθανότερη ημερομηνία την 29η Δεκεμβρίου. Τι όμως πρόκειται να ανακοινώσει η Noble Energy;

H εταιρεία θα ανακοινώσει πως τα αποθέματα φυσικού αερίου στο εν λόγω κοίτασμα ενώ υπολογιζόταν στα 3 με 9 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, τελικά θα είναι της τάξης των 9 με. 13. Δηλαδή τουλάχιστον διπλάσιο από ότι υπολογιζόταν αρχικά!

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες της στο Οικόπεδο Αφροδίτη τον Σεπτέμβριο και όπως επανειλημμένως το «www.defence-point.gr» αλλά και η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙKH έχουν αναφέρει τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών αναμένονταν προς το τέλος του 2011 με αρχές του 2012. Ο Τζον Τόμις, υπεύθυνος των εργασιών της εταιρείας στην Κύπρο, δήλωσε χαρακτηριστικά «ήμασταν τυχεροί και ανακαλύψαμε γιγαντιαία κοιτάσματα φυσικού αερίου στο Ισραήλ και ελπίζουμε να το επαναλάβουμε και στην περίπτωση της Κύπρου».

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, της αυτής σημασίας, η κυβέρνηση της Λευκωσίας διέψευσε, ελπίζουμε όχι για τα μάτια του κόσμου, πως υπάρχει πρόταση από την Κυπριακή πλευρά για την κατασκευή αγωγού από το νησί προς την Τουρκία, για την διοχέτευση του φυσικού αερίου προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση προς την ευρωπαϊκή αγορά.

Από την πλευρά μας να ευχηθούμε ο χριστουγεννιάτικος και πρωτοχρονιάτικος αυτός «μποναμάς» για τους αδερφούς Κυπρίους Έλληνες, να αποτελέσει την απαρχή της εξόδου του Ελληνισμού από την παρατεταμένη παρακμή και μιζέρια. Ας ελπίσουμε πως θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε κάτι το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά θα επιφέρει κοσμογονικές αλλαγές στην περιοχή προς όφελος του ταλαίπωρου λαού μας. Πριν όμως συμβούν όλα αυτά είναι σίγουρο πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε και «για τα περεταίρω» από πλευράς της Άγκυρας.

http://www.defence-

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s