"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Σκόπια

Προκλητικός ο Γκρούεφσκι σε Σαμαρά-Παπαδήμο


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι θεώρησε ότι οι αντιρρήσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για συνάντηση μαζί του στην παρούσα φάση, καθώς και οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμου για τη σημασία εξεύρεσης μίας αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας η οποία θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελούν «ακραίες θέσεις» της ελληνικής πλευράς.

«Πρόκειται για τις πιο ακραίες θέσεις που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά της Ελλάδας και καταδεικνύουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να ασχοληθούν με το πρόβλημα του ονόματος .

Αποφεύγουν συναντήσεις με κάθε τρόπο και σε κάθε πιθανό επίπεδο», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με το πως σχολιάζει τις απαντητικές επιστολές που του απέστειλαν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Παπαδήμος.

 

Ο κ. Γκρούεφσκι είχε αποστείλει αρχικά επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας με την οποία ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετέπειτα προς τον πρόεδρο της ΝΔ, ζητώντας να συναντηθεί μαζί του το συντομότερο δυνατό.

Οι απαντητικές επιστολές των κκ Παπαδήμου και Σαμαρά διανεμήθηκαν στα ΜΜΕ των Σκοπίων από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι πρόσθεσε ότι οι οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας «υπονομεύονται από τις εξαιρετικά ακραίες θέσεις της Ελλάδας» για τις οποίες, όπως σημείωσε, είναι εκ των προτέρων γνωστό ότι δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές στην ΠΓΔΜ από κανέναν, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την αντιπολίτευση.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά της Ελλάδας και αυτός ο τρόπος συμπεριφοράς είναι προφανώς με πρόθεση να μην διεξάγονται διαπραγματεύσεις. Εάν εντός της ερχόμενης περιόδου ξεκινούσαν οι συνομιλίες υπό κάποια πίεση, σύμφωνα με αυτό που βλέπω τώρα σχετικά με το πώς συμπεριφέρονται στην Ελλάδα, θα επέλεγαν το λεγόμενο blame game, δηλαδή θα προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να δείξουν ότι προσπαθούν και ότι εμείς δεν ανταποκρινόμαστε θετικά», ανέφερε ακόμη ο κ. Γκρούεφσκι.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε «ότι η νέα πολιτική δομή στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση του ζητήματος του ονόματος, αλλά κάνει και βήματα προς τα πίσω».

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ δεν θέλησε να σχολιάσει την πιθανότητα να καταστεί η χώρα του μέλος του ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας τον Μάιο στο Σικάγο.

«Ήταν προφανές ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου τα κράτη-μέλη υιοθέτησαν μια απόφαση, η οποία ήταν αποτέλεσμα προηγούμενων παράνομων κινήσεων ενός μέλους της Συμμαχίας.

Υιοθετήθηκαν τα συμπεράσματα αφού τα κράτη-μέλη παραπλανήθηκαν, δηλαδή μετά από παράνομη κίνηση ενός κράτους-μέλους.

Από αυτή την άποψη μένει να δούμε πώς όλο αυτό θα γίνει σεβαστό από τη Συμμαχία», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι, ενώ θεώρησε ότι «ακόμη και μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η Ελλάδα συνεχίζει να δείχνει ότι δεν προτίθεται να επιλύσει το ζήτημα του ονόματος».

www.newscode.gr

2 thoughts on “Προκλητικός ο Γκρούεφσκι σε Σαμαρά-Παπαδήμο

 1. ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ, ΡΕ ΑΛΗΤΗ!!
  ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΝ , ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΗ!!
  ΑΛΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΙΧΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ!
  ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΩΝ.
  ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΡΕ ΑΛΗΤΗ !!!
  ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s