"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ / Σκόπια

Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!


Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Πόλεις και χωριά της Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας (περιοχές Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών κλπ) κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από χάρτες, φωτογραφίες και δήθεν ντοκουμέντα των Σκοπιανών ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μία ξεχωριστή βαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία που ξεκινάει από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων και καταλήγει στη Χαλκιδική και την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.

Παράλληλα, σε μία πρωτοφανή διεθνή εκστρατεία, η κυβέρνηση των Σκοπίων με κεφάλαια του ιδρύματος Σόρος, προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα είναι μία αναξιόπιστη και ανιστόρητη χώρα που έχει σφετεριστεί τη Μακεδονία σαν δικό της έδαφος, ιστορικά και πολιτικά.

Κορυφαία πράξη της διεθνούς απάτης των Σκοπιανών, αποτελεί η δημιουργία ενός μνημείου-μαυσωλείου στα Σκόπια του ήρωα Έλληνα Μακεδονομάχου Γιώργη Γκότση, που γεννήθηκε στο Κιλκίς και σκοτώθηκε από τους Τούρκους στη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στο χωριό Καρυές κοντά στις Σέρρες.

 

Κάθε χρόνο, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφκσι, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου που βρίσκεται στα Σκόπια, στο οποίο -όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία- υπάρχει χάρτης της Μακεδονίας ως ξεχωριστό κράτος των Βαλκανίων και όχι ως ελληνική περιοχή.

Η φωτογραφία του Γκρουέφσκι την ώρα που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου, συνοδεύεται από το εξής κείμενο της σκοπιανής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Νίκολα Γρουέφκσι καταθέτει στεφάνι στο μαυσωλείο του θρυλικού Βουλγαρομακεδόνα επαναστάτη Γκεόργκι Γκότσε Ντέλτσεφ. Τα λείψανα του Γκότσε Ντέλτσεφ βρίσκονται στα Σκόπια μέσα σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, στο προαύλιο της εκκλησίας του Sv. Spas (Aγ. Σωτήρος).

Ο Γκότσε, γεννημένος στο Κούκους (έτσι ονομάζουν οι Σκοπιανοί το Κιλκίς) σκοτώθηκε από τους Τούρκους στο χωριό Μπανίτσα (έτσι ονομάζουν τις Καρυές), κοντά στις Σέρρες. Πάνω στο μνημείο δεσπόζει ο χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας».

Αυτά αναφέρονται σε επίσημη ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης για την κατάθεση στεφάνου του Γκρουέφσκι, η οποία γίνεται εδώ και 10 χρόνια χωρίς καμία απολύτως αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση.

Ήδη, στο διαδίκτυο και σε προκηρύξεις των Σκοπιανών, κυκλοφορεί ο χάρτης της Μεγάλης Μακεδονίας, η οποία εκτείνεται μέχρι το Άγιο Όρος και έχει τίτλο «Το κράτος της Αιγαιακής Μακεδονίας» που είναι δήθεν υπόδουλη στο ελληνικό κράτος.

www.newsbomb.gr

2 thoughts on “Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!

  1. ΠΙΟ ΑΝΙΣΤΟΡΙΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ΟΛΑ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΔΕΝ ΕΔΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΗΤΑΝ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΝΟΦ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑΓΜΑΤΑ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΗΡΘΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΑΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΤΟΤΕ Ο ΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΝΟΦ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΓΚΟΤΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.Ο ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΕΛΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ (ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΗΤΑΝ ΩΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΔΑΣΚΑΛΟΣ) ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΝΤΡΑΛ ΚΟΜΙΤΑΤ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΑΥΤΟΥ, Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΚΟΤΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ ΑΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΓΚΟΤΣΗΣ ΚΑΙ ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.

  2. ΤΟ 1942 ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΠΛΗΣΜΕΝΟΙ ΑΝΑΠΟΜΙΝΑΝΤΕΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ (ΟΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ) Ο ΕΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ..Ο ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΊΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ,ΚΑΛΟΧΩΡΙ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ..ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΑΜΥΝΤΑΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΤΟ ΒΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΗΜΝΟΧΩΡΙ ΒΑΛΤΟΝΕΡΟ Κ.Α.ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΝΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΒΕΡΜΙΟ.ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΕ ΚΟΝΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΙΡΑΝΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ.ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ Ο ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΦ ΔΙΕΦΥΓΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΤΟΥ ΤΙΤΟΥ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s