Σύντομη ιστορική αναδρομή του Υποναυάρχου ε.α Σωτηρίου Γεωργιάδη ΠΝ
Όπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και στον Β΄ ΠΠ, συνέβησαν συγκλονιστικά περιστατικά, πολλά από τα οποία είτε παραβλέφτηκαν, είτε γρήγορα ξεχάστηκαν.
Ένα από αυτά, που δεν είχε μέχρι τώρα γίνει γνωστό, και αναδεικνύει την απίστευτη σκληρότητα των ανθρώπων στον πόλεμο, περιγράφεται μεταξύ άλλων στο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2011 από τον βρετανικό εκδοτικό οίκο CORONET, με τίτλο ROGUE MALE.
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται κυρίως στη δράση στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της Ιταλικής, Γερμανικής και Βουλγαρικής κατοχής της πατρίδας μας στον Β΄ ΠΠ, στρατιωτικών πρακτόρων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, ελεγχόμενων από περιφερειακό κλιμάκιο της Υπηρεσίας Special Operations Executive (SOE), που βρισκόταν στην Αίγυπτο.
