"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ: Ο πλέον παρασημοφορημένος στρατιώτης εν Αθήναις


Αναμένεται σήμερα στην Αθήνα ένα πρόσωπο που έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει τιμηθεί για ανδραγαθήματα και επιτυχή διεκπεραίωση παράτολμων στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπάρακ, στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης.

Ο Ισραηλινός επίσημος θα παραμείνει στη χώρα μας δύο ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, και θα έχει συναντήσεις με όλο το φάσμα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου.

 

Χαρακτηριστικό της σημασίας της επίσκεψης είναι τα κλεισμένα ραντεβού του Ε. Μπάρακ, στα οποία περιλαμβάνεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, και ο υπουργός εθνικής άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Όπως γίνεται κατανοητό στην ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνεται η διμερής αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, η οποία είναι στην ουσία… τριμερής, αφού περιλαμβάνει και την Κύπρο, ενώ ο Ισραηλινός επίσημος είναι σίγουρο πως θα συζητήσει και τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και την Μέση Ανατολή με έμφαση στο ζήτημα του Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως οι συναντήσεις επισήμων πολιτικών και υπηρεσιακών των δύο χωρών έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά την επαύριον του επεισοδίου στα ανοιχτά της Γάζας, με αποτέλεσμα η διαδρομή Αθήνα – Λευκωσία – Τελ Αβίβ να γνωρίζει «κίνηση» την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να την φανταστεί στο παρελθόν, αν και θα έπρεπε.

Έτσι προ του Ε. Μπαράκ, την Αθήνα έχουν επισκεφθεί, τόσο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντόρ Λίμπερμαν, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν, και όχι μόνο.

Απομένει να δούμε την σύγκληση του προ μηνών εξαγγελλομένου κοινού υπουργικού συμβουλίου των δύο χωρών.

www.defence-point.gr

Σχολιάστε