"Greek National Pride" blog / ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος.Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


 

Τον ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου αρχιμανδρίτη Εφραίμ θα επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μετά από απόφαση της Ιεράς Συνόδου, τα μέλη της οποίας, με ανακοίνωσή τους, σήμερα Πέμπτη, στηλιτεύουν την προφυλάκισή του παραμονές των Χριστουγέννων και απαιτούν, εμμέσως πλην σαφώς, την απελευθέρωσή του!

Σε τυπική εκκλησιαστική γλώσσα η Ιερά Σύνοδος, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια απάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του».

Μάλιστα οι αρχιερείς σπεύδουν να προσθέσουν ότι η προφυλάκιση του ηγουμένου «έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και
πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».

Δηλώνεται, πάντως, ταυτόχρονα ότι η Εκκλησία της Ελλάδος σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης «και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί κατά κανένα τρόπο να περέμβη στις αρμοδιότητες αυτής», ωστόσο προσθέτει αμέσως μετά ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών»!

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απόφασης της Ιεράς Συνόδου:

«Τρίτη συνεδρία της Δ. Ι. Σ. για το μήνα Ιανουάριο

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της για το μήνα Ιανουάριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με το θέμα της προφυλακίσεως του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, μάλιστα ως προς τον χρόνο ανακοινώσεως και εκτελέσεώς της εν ημέραις μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης και ως προς την παραβίαση των ιερών θεσμίων και μη τήρηση των εκ του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων.

Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου.

Η Εκκλησία μας σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ως εκ τούτου δεν θα επεθύμει κατά κανένα τρόπο να περέμβει στις αρμοδιότητες αυτής, μολονότι κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών.

Ωστόσο, μαζί με το πλήθος των πιστών, εκφράζει την συμπάθεια πάντων των μελών Αυτής προς τον δοκιμαζόμενο Καθηγούμενο, εκφράζουσα άμα και την ευχή και την ελπίδα όπως σύντομα επανεξετασθεί ψυχραιμότερα το ενδεχόμενο αποφυλακίσεώς του.

Κατ αυτάς θα τον επισθεφθεί εις τας φυλακάς Κορυδαλλού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ένεκεν της οικονομικής κρίσεως, αποφάσισε μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, την μείωση του χορηγούμενου «Συνοδικού επιδόματος» στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε τον Προκαταρκτικό Πίνακα των Υποψηφίων Κληρικών, προς εγγραφήν στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία Εκλογίμων, κατόπιν προτάσεως της Αρχιγραμματείας.

Συνεζητήθη το θέμα της οικονομικής καταστάσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συγκροτηθεί Επιτροπή από Συνοδικούς Αρχιερείς και υπαλλήλους του Ραδιοφωνικού Σταθμού για να μελετηθεί διεξοδικά το θέμα και να υποβληθούν προτάσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Επίσης ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου»

 

10 thoughts on “Την αποφυλάκιση του Εφραίμ ζητεί η Ιερά Σύνοδος.Οι αρχιερείς αποφάσισαν να τον επισκεφθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΧΙΛΑΔΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ, ΣΕΛΙΔΑ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ (ΑΦΕΛΩΣ) ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΗ.

 2. Siga, tora pou ton mantrosame min ton afisoume na vgei ekso, pate kala re tragoi ? mesa na sapisei gia na mathei na klevei tin periousia ton Ellinon kai epetai synexeia me tis kremales gia tous allous !!!

 3. ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ –ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ;;;

  ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ @@@ΔΙΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 4. Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕΙ, ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΘΕΜΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ.
  ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΛΑ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ, ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ.
  ΣΦΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
  ——————————–
  ΦΥΛΑΚΙΖΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΡΥΒΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
  ΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΙΑΒΟΛΕΑΣ,ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΟΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΑΝ!
  ΤΟ ΡΑΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ!
  ΕΔΩ ΜΑΣΗΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ!
  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ?? ΜΕ ΤΙ ΣΘΕΝΟΣ??

 5. ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ!ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ.

 6. kalutera tourkiko sariki para h tiara tou papa ths rwmhs.
  o mesos shmerinos graikos ofeilei na exei dunamh apenanti stous atheous xristianomaxous pou epidiokoun na metatrepsoun thn ellada se xwra antixristwn.sto proswpo tou anthropou efraim polematai h orthodoksh pisth.o logos tou theou tha thriamveusei kai pali.

 7. @6
  ΑΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ,
  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙ.
  ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΟΛΕΜΑΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ.
  ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΔΙΑΒΟΛΕΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
  ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ, ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ.
  ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ?
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΟΛΟ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΜΟΝΟ ΕΓΩ?
  ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΘΕΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΕ?
  ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΟΛΟΥ ΚΑΛΤΣΑ!!!

 8. eponumos isws me thimasai.ean oxi, tote sou kanw gnwsto oti exw kapote sto Geopolitics & Daily News upograpsei os «xaroumenos mpoufos». 🙂

 9. ΡΕ ΕΠΩΝΥ,Ε ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΦΡΑΙΜ;ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΙΕΡΩΜΕΝΟ.ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ.ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ….ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΤΟ ΟΠΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΡΞ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s