ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
«48 μετά, κίνηση καλής θέλησης στην Ίμβρο» είναι ο τίτλος της Μilliyet που κάνει αναφορά στο θέμα της λειτουργίας ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.
Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει πως το 1964 οι τουρκικές αρχές είχαν κλείσει τα ελληνόφωνα σχολεία στο νησί και τώρα αποφάσισαν να ανοίξουν και πάλι.
Η εφημερίδα αναφέρει πως σήμερα στο νησί ζουν 200 Έλληνες αλλά ο αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί λόγω της επιστροφής κάποιων οικογενειών από την Ελλάδα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.
«Θα τους ξηλώσουν όλους τους βαθμούς» είναι ο τίτλος της Sabah που κάνει αναφορά στις επικείμενες δίκες των πρωην ηγετών της χούντας της Τουρκίας του Εβρέν και του Σαχίνκαγια.
Η εφημερίδα αναφέρει πως « σε περίπτωση που και οι δυο τους οδηγηθούν στη φυλακή θα ξηλωθούν όλοι οι βαθμοί τους , θα θεωρούνται απλή φαντάροι».


ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΧΩΡΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΗ???