"Greek National Pride" blog / Internet / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους «Anonymous»!


https://i0.wp.com/www.defence-point.gr/news/wp-content/uploads/2012/02/anonymous.jpeg

Αίσθηση προκάλεσε, έστω και για λίγες ώρες, η επίθεση των «Anonymous» στον ιστοχώρο του ελληνικού υπουργείου Δικαιοσύνης και η ανάρτηση βίντεο με σχόλια που περιγράφουν τη σημερινή οικονομική κατάσταση στη χώρα.

Το συγκεκριμένο γκρουπ με παγκόσμια παρουσία και δράση και «υπεργολάβους» σε πολυάριθμες χώρες, όπως και αυτοί που εξαπέλυσαν την επίθεση στο υπουργείο, ισχυρίζεται ότι η δράση του εμφορείται αποκλειστικά από ιδανικά και αξίες.

 

Ο σκοπός του παρόντος σημειώματος όμως δεν είναι το να διαφημίσουμε ή να ψέξουμε την ομάδα αυτή, αλλά να της πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Έλληνες που ισχυριζόμαστε ότι μας ενδιαφέρει το μέλλον της πατρίδας μας…

Εξηγούμαστε:

Η επίθεση μας βοήθησε να αντιληφθούμε τη γύμνια του ελληνικού κρατικού μηχανισμού – όχι ότι δεν την ξέραμε, τι θα μας έκανε να πιστέψουμε ότι ο τομέας της «κυβερνο-ασφάλειας» θα αποτελούσε εξαίρεση – απέναντι στις πλέον σύγχρονες απειλές και στην εξαιρετικά συνήθη στην Ελλάδα κινητοποίηση κατόπιν εορτής.

Η επίθεση των «Anonymous» θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες πολύ σοβαρά, αφού η ζημιά που μπορεί να υποστεί ένα οργανωμένο κράτος από μια κυβερνο-επίθεση μπορεί να είναι απλώς τεράστια…

Εάν είχαμε μυαλό ως πολιτική ηγεσία και ως κοινωνία, θα έπρεπε είτε να εντοπίσουμε τους «ανώνυμους» είτε να βρούμε παρόμοιας ικανότητας χάκερς και να τους πληρώνουμε για να επιτίθενται σε κάθε ευκαιρία στην πληροφοριακή υποδομή της χώρας μας, με σκοπό να καταγραφούν τα αδύνατα σημεία και να αναζητηθούν λύσεις.

Ενώ στη δύσκολη στιγμή, τα παιδιά αυτά θα μπορούσαν να αποδειχθούν καθοριστικής σημασίας ακόμα και για την επιβίωση της χώρας, λειτουργώντας ως ασπίδα προστασίας της.

Κατά συνέπεια, ας μη βιαζόμαστε να ρίξουμε το ανάθεμα όταν σημειώνονται τέτοια περιστατικά. Μήπως γνωρίζουμε που βρίσκονται διάσημοι χάκερς οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη;

Οι περισσότεροι είναι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι μυστικών υπηρεσιών, όπου ασκούν ως επάγγελμα αυτό που είχαν μάθει να κάνουν σαν χόμπι. Γιατί άραγε να τους προσέλαβαν; Απαντάμε οι ίδιοι:

Σας παραπέμπουμε στην προηγούμενη παράγραφο όπου θα διαβάσετε για την «επιθετική» και την «αμυντική» αξιοποίηση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους.

defence-point.gr

Σχολιάστε