"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΤΡΟΙΚΑ

Βενιζέλος: «Λερναία Υδρα η διαπραγμάτευση».Σε εξέλιξη συνάντηση τρόικας και Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου


Βενιζέλος: «Λερναία Υδρα η διαπραγμάτευση»

Oλοκληρώθηκε στις 22.45 η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με την τρόικα και οι πάντες (τρόικα και υπουργός) αναχώρησαν για το Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. «Η διαπραγμάτευση είναι τόσο σκληρή που κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και ανοίγουν σε άλλο σημείο. Είναι σαν Λερναία Ύδρα» δήλωσε εξερχόμενος ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, ότι η προσπάθεια για τη σωτηρία της χώρας συνεπάγεται πολύ μεγάλου κόστος, σε κανέναν δεν αρέσει να κόβει μισθούς και συντάξεις. Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ λέγοντας ότι κάποιοι πιστεύουν ότι συζητώντας μεταξύ μας, διαπραγματεύομαστε και ζήτησε από κάποιους «να αφήσουν τους εξυπνακισμούς».

Κυβερνητικό στέλεχος που μετείχε στη σύσκεψη με την τρόικα ανέφερε ότι το κενό που πρέπει να καλυφθεί είναι περίπου 600 εκ. ευρώ, ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για την περικοπή των επικουρικών συντάξεων δεν αποκλείεται να συζητηθεί η περικοπή όλων των κύριων συντάξεων. Διευκρίνισε επίσης ότι παρότι έχει βγει από το τραπέζι η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού αν το μέτρο της περικοπής του κατώτατου μισθού «είναι πολύ σκληρό» τότε τα δύο αυτά μέτρα ενδέχεται να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στο τραπέζι το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιζέλου

«Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το νέο πρόγραμμα συνεχίζονται και είναι προφανές ότι ασκείται πολύ μεγάλη πίεση απέναντι στη χώρα, ασκείται πολύ μεγάλη πίεση στον ελληνικό λαό, στους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δραματικό και οξύ δίλημμα. Διότι η σωτηρία της χώρας, η παραμονή της στο ευρώ, το PSI, η οριστικοποίηση της νέα δανειακής σύμβασης και η λήψη των χρημάτων που είναι ζωτικής σημασίας για τη σωτηρία της Ελλάδας, συνεπάγεται ένα πολύ μεγάλο κοινωνικό κόστος, συνεπάγεται θυσίες.

 
»Από την άλλη μεριά, η αποτυχία των διαπραγματεύσεων, η αποτυχία του προγράμματος, η χρεοκοπία της χώρας, συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερες θυσίες. Και δυστυχώς, αντί να δούμε αυτό το τραγικό δίλημμα κατάματα και να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, με εθνική ενότητα, να καταλάβουμε τι έχει συμβεί τις τελευταίες πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, γιατί φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση, σε μια κατάσταση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια του ελληνικού λαού, είναι πάρα πολλοί αυτοί, οι οποίοι ξοδεύουν τις δυνάμεις τους σε μια συμβατική, ξεπερασμένη κομματική αντιπαράθεση, γεμάτη μικρότητες, σα να μην έχει συμβεί τίποτα, σα να είμαστε στο 2009 ή στο 1999. Δυστυχώς, είμαστε αλλού και δεν λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. 
   
Κάποιοι πιστεύουν ότι συζητώντας μεταξύ μας οι Έλληνες, τα πολιτικά κόμματα, οι αρχηγοί των κομμάτων με τον Πρωθυπουργό που τα ίδια τα κόμματα διάλεξαν και στηρίζουν στη Βουλή, διαπραγματευόμαστε. Όχι! Δεν διαπραγματευόμαστε όταν μιλάμε μεταξύ μας. Κανείς δεν είναι πιο σκληρός από τον άλλον. Κανείς δεν είναι πιο φιλολαϊκός από τον άλλον. Δεν υπάρχει –πιστεύω- ένας που να θέλει να περιορίσει μισθούς και συντάξεις, που να θέλει να περιορίσει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων. Και ψεύδεται όποιος ισχυρίζεται ότι έχει μεγαλύτερες ευαισθησίες ή αγωνίζεται εδώ, εσωτερικά, μόνος του. 

Ο αγώνας και η διαπραγμάτευση γίνεται όταν συναντάμε τους εντεταλμένους εκπροσώπους των εταίρων μας και των διεθνών οργανισμών που μετέχουν στην τρόικα. Η διαπραγμάτευση γίνεται όταν αντιμετωπίζεις τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, τη διεθνή κοινή γνώμη, τις κυβερνήσεις και τα Κοινοβούλια άλλων χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα και θέλουν να βλέπουν να γίνονται στην Ελλάδα αυτά που γίνονται στον δικό τους τόπο ή κατά τη δική τους αντίληψη.

Λοιπόν, δυστυχώς, πρέπει να σας πω ότι είναι τόσο σκληρή η διαπραγμάτευση που κλείνουμε συνεχώς μέτωπα και τα μέτωπα ανοίγουν σε άλλα σημεία. Είναι μια Λερναία Ύδρα. Και επειδή κανείς δεν είναι Ηρακλής από μόνος του για να αντιμετωπίσει τη Λερναία Ύδρα πρέπει όλοι μαζί, χωρίς μικρότητες και χωρίς εξυπνακισμούς, να δώσουμε αυτή τη μάχη, να πείσουμε τους Έλληνες, να τους δώσουμε την εικόνα όλου του σχεδίου και να προχωρήσουμε προς τη λύση που έχουμε επιλέξει, που είναι να μείνουμε στο ευρώ, να μείνουμε στην Ευρώπη και να αγωνιστούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος.  

Έχουμε όλοι -ο καθένας βέβαια κατά το μέτρο της ιδιότητας που έχει, γιατί είναι άλλο να ασκείς εξουσία και άλλο να υφίστασαι την εξουσία- εθνικά μια ιστορική ευθύνη γιατί φτάσαμε στο σημείο αυτό. Και πρέπει να ξανακερδίσουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Θέλει πολλή δουλειά, θέλει μεγάλη προσπάθεια, θέλει επιμονή για να ξαναγίνουμε υπερήφανοι».

http://www.tovima.gr/

One thought on “Βενιζέλος: «Λερναία Υδρα η διαπραγμάτευση».Σε εξέλιξη συνάντηση τρόικας και Παπαδήμου στο Μέγαρο Μαξίμου

  1. ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΤΕ 60% ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ; ΟΧΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ!!! ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΑΛΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗ ΤΥΧΗ, Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ… Ο ΕΝΟΧΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΗΘΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ (ΟΧΙ ΠΟΙΟΣ) ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ…: http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/2012/02/ntokoymento.html ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΠΟΤΕ… Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s