"Greek National Pride" blog / Ε.Ε. / Τρομοκρατία / Τουρκία

Και με ευρωπαϊκή βούλα «Τρομοκρατική οργάνωση» η τουρκική Εργκενεκόν


ΤΡΟ

Τρομοκρατική οργάνωση  χαρακτήρισε το Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΕΔΑΔ την οργάνωση στρατιωτικών Εργκενεκόν για την οποία γίνεται έρευνα στην Τουρκία ότι οργάνωνε πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και ήδη έχουν φυλακιστεί μέλη της.

Η εφημερίδα Bugun  αποκαλύπτει  ότι το Δικαστήριο ΕΔΑΔ αποδέχθηκε μεν ένα αίτημα του κατηγορούμενου για την υπόθεση Εργκενεκόν κ. Τουντζάϊ Οζκάν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα εσωτερικά ένδικα μέσα της Τουρκίας , αλλά έλαβε αποφάσεις σοκ για τον ίδιο τον κ. Οζκάν και για την υπόθεση Εργκενεκόν.

 

Το ΕΔΑΔ χαρακτήρισε την Εργκενεκόν  «τρομοκρατική οργάνωση που επιθυμεί να ανατρέψει με την βία την κυβέρνηση» και τόνισε ότι θα περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία με τα εσωτερικά ένδικα μέσα στην Τουρκία για τον ίδιο τον Οζκάν για να μπορέσει να αποφασίσει.

prionokordela.gr

Σχολιάστε