"Greek National Pride" blog / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Στρατιωτική Τεχνολογία

Αν είχαμε αντιγράψει το μοντέλο…


(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 11.45) Όπως έγινε γνωστό, η Singapore Technologies Aerospace Ltd (ST Aerospace) και το πολυτεχνείο της Σιγκαπούρης (Singapore Polytechnic / SP) υπέγραψαν στις 16 Φεβρουαρίου Μνημόνιο Συνεργασίας (MOC: Memorandum of Co-operation) στο πλαίσιο του αεροπορικού σόου της Σιγκαπούρης για την εκπαίδευση και τη δημιουργία ειδικών επιστημόνων με ειδικότητα στα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV: Unmanned Aerial Vehicle).

Οπότε κι εμείς να σχολιάσουμε:

 Τι γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια τα οποία στενάζουν κάτω από τη μπότα κάθε λογής «ακροαριστερών δημοκρατών» όταν οι ένοπλες δυνάμεις έχουν προσπαθήσει να συνεργαστούν χρηματοδοτώντας κάποιο αναπτυξιακό τεχνολογικό πρόγραμμα;

 

Μήπως έχουμε φθάσει στο σημείο να απειλούνται καθηγητές που έχουν τη διάθεση να προχωρήσουν;

Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν επιτύχεις σημαντικό βαθμό ασφάλειας, πέραν δηλαδή των θέσεων εργασίας που θα συνεπαγόταν η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου εμπορικά προϊόντος και της ανάπτυξης, έχεις κάνει το πρώτο βήμα για την προσέλκυση επενδύσεων και την επίτευξη βιωσιμότητας του οικονομικού σου μοντέλου…

Και ανάποδα: Έχουν υπάρξει παραδείγματα διασπάθισης δημοσίου χρήματος με αποτέλεσμα και οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι «κουμπωμένες» πλέον στο να παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες;

Έτσι όμως προκοπή δεν μπορούμε να κάνουμε… Ας τα σκεφτούμε, έστω και τώρα…

——————————————-

Είναι μια νησιωτική πόλη-κράτος μικρού μεγέθους, με πανίσχυρες ένοπλες δυνάμεις… και δεν είναι το Ισραήλ.

Είναι το «αμυντικό θαύμα» της Ασίας, η Σιγκαπούρη, η οποία εβρισκόμενη στο νότιο άκρο της μαλαισιανής χερσονήσου, διαθέτει αμυντικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια ένα ποσό το οποίο αντιστοιχεί περίπου στο 25% των κρατικών δαπανών…

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που έδωσε η κυβέρνηση της χώρας προκύπτει ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός αυξήθηκε κατά 4,3% για το 2012. και αν σκεφτεί κανείς ότι η μικροσκοπική αυτή χώρα που δεν διαθέτει τη δυνατότητα ούτε καν να φιλοξενήσει όλα της τα οπλικά συστήματα, διαθέτει μια αξιοθαύμαστη αμυντική βιομηχανία με προϊόντα τα οποία ανταγωνίζονται – ενίοτε είναι και πολύ καλύτερα – ευθέως στις διεθνείς αγορές.

Όταν κάτι δεν μπορείς να το αποφύγεις λόγω ειδικών συνθηκών, φρόντισε τουλάχιστον να το κάνεις με τρόπο επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα.

Αυτή την απλή και αυτονόητη – όχι παντού – αλήθεια ακολουθεί η Σιγκαπούρη έχοντας δημιουργήσει ένα θαύμα, μια κατάσταση που θα έπρεπε να έχει μελετήσει σε βάθος και να αντιγράψει – έστω και σε μικρογραφία, στο επίπεδο της λογικής και της φιλοσοφίας – η Ελλάδα, εδώ και πολλά-πολλά χρόνια…

Μέχρι το 2015 αναμένεται να έχει σημειωθεί κι άλλη αύξηση, με τια δαπάνες να ξεπερνούν τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση.

Με αυτά τα δεδομένα δεν εκπλήσσει η μεγάλη επιτυχία του αεροπορικού σόου που διοργανώνεται στη χώρα και συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Φέτος μάλιστα, οι συμφωνίες που υπογράφηκαν ήταν αυξημένες κατά 300% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση, με τη μερίδα του λέοντος θα υπογράφεται στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας.

www.defence-point.gr

4 thoughts on “Αν είχαμε αντιγράψει το μοντέλο…

 1. 1.ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΟ ΠΗΓΑΣΟΣ. ΙΣΩΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΜΕ.
  2.ΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

 2. ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Σ’ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣΙ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ;ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ;ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΜΑΝΤΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ.ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑ;!

 3. @2
  ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΦΙΛΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕ,ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΒΑΣΤΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΘΩΩΤΗΤΑΣ.
  ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΛΕΝΕ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΟΧΙ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΑΛΛΑ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΖΑ.
  ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΛΑ
  ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΑ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΙΠΑ.
  ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΤΙΜΕΛΗ Η ΟΧΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ – ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ» ΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.
  ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΥΤΑ.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑ (ΚΑΚΟ ΚΙ ΑΥΤΟ).

 4. ΥΓ
  ΡΩΤΑΝΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s