"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Τουρκικές πιέσεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για Ρόδο-Κω!


Tο μέλος της Υποεπιτροπής Μειονοτικών Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), ο Ελβετός Ανδρέα Γκρος επισκέφτηκε για δεύτερη φορά την Ρόδο και την Κω για να ολοκληρώσει την έκθεσή του για την κατάσταση των «Τούρκων» στη Ρόδο και την Κω, λόγω διαφωνξι8ών με το αρχικό κείμενο από την πλευρά των… «Τούρκων» που όλοι όμως αισθάνονται Έλληνες πολίτες…

Ο Γκρος στις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο ανέφερε ότι επισκέπτεται το νησί για δεύτερη φορά λέγοντας: «Πριν από την συνεδρίαση της επιτροπής στις αρχές Μαρτίου, όπου θα συζητήσουμε την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας, της τουρκικής κοινωνίας των νησιών Κω και Ρόδου, επισκέπτομαι την Ρόδο και την Κω ως εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

Ως επιτροπή είχαμε συζητήσει την έκθεση που είχα ετοιμάσει μετά την επίσκεψη που είχα πραγματοποιήσει στα νησιά πριν από 2 χρόνια.

»Οι Τούρκοι αντιπρόσωποι της επιτροπής δεν είχαν μείνει ευχαριστημένοι με κάποια άρθρα της τελικής έκθεσής μου. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθα ξανά στο νησί με σκοπό να συναντηθώ με τους εκπροσώπους των Τούρκων.

Διότι θέλω να ετοιμάσω μια τελική έκθεση με την οποία θα συμφωνούν και οι Έλληνες αλλά και οι Τούρκοι αντιπρόσωποι. Ειδικότερα, άκουσα πως δε μπόρεσαν να μου πουν τα όσα έχουν δει στην πρώτη επίσκεψή μου.

Για αυτόν τον λόγο έδωσα μεγάλη σημασία στο να έρθω για δεύτερη φορά στην Ρόδο και στην Κω και εύχομαι να βρούμε μια φόρμουλα για την οποία θα συμφωνήσουν όλοι οι αντιπρόσωποι.

Και ειδικότερα να βρούμε μια φόρμουλα για να προστατέψουμε την διαπολιτισμική ταυτότητα όπως τα σχολεία, την γλώσσα, την θρησκεία, τα τζαμιά και την πολιτιστική κληρονομιά που θα συμβάλλουν στη σημερινή κατάσταση των Τούρκων ανθρώπων, των ανθρώπων με τουρκικό υπόβαθρο, με τουρκικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Διότι εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα νησιά. Διότι τα νησιά κατέχουν μια διεθνιστική Μεσογειακή κουλτούρα».

Το μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΚΣΣΕ, Ανδρέας Γκρος, τονίζοντας ότι στην τελευταία του επίσκεψη στην Ρόδο και στην Κω δεν συναντήθηκε μόνο με τα ίδια άτομα αλλά με περισσότερα άτομα, είπε: «Νομίζω πως σε σύγκριση με την προηγούμενη μου επίσκεψη, αυτήν την φορά έλαβα περισσότερες πληροφορίες. Διότι είχα περισσότερο χρόνο.

Το πιο περίεργο σημείο είναι ότι όλοι αισθάνονται Έλληνες πολίτες. Δεν αμφισβητούν το γεγονός ότι είναι Έλληνες πολίτες.

Στην Ελβετία υπάρχουν Ελβετοί με γαλλική κουλτούρα, με γερμανική κουλτούρα και με ιταλική.

Κι αυτοί εδώ είναι Έλληνες πολίτες με τουρκική κουλτούρα. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από την θρησκεία. Είναι ένας πολιτισμός που απέχει μόνο 50 χμ. από εδώ.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ πάνω από 100 χρόνια.

Το να συνυπάρχουν στο ίδιο μέρος διαφορετικοί πολιτισμοί πρέπει να θεωρείται ως πλούτος των μοντέρνων κοινωνιών.

Η Ρόδος είναι ένα εξαίσιο μέρος όπου συναντώνται διάφοροι πολιτισμοί.

Για αυτόν τον λόγο είναι πολύ σημαντική για όλους.

Ο άλλος μπορεί να διατηρήσει τον δικό του πολιτισμό και μπορεί να γίνεται μια πλούσια δομή διατηρώντας την πολυπολιτισμικότητα, κατέληξε ο Γκρος.

www.defence-point.gr

One thought on “Τουρκικές πιέσεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για Ρόδο-Κω!

 1. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΤΡΥΡΗΘΕΙ ΣΟΥΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ, ΛΟΓΩ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ, ΚΑΙ ΕΓΕΡΣΗΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΩΝ Ή ΔΟΡΩΔΟΚΙΑΣ.
  —————
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ!!
  ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΕΓΕΙΡΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ??? [ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ??]
  Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΤΟΥ!! (ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ)
  ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!
  ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΑΝ ΥΠΑΙΝΕΙΣΩΝΤΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΚΑΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΕΙ) ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s