"Greek National Pride" blog / ΕΛ.ΑΣ. / ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές Χρυσοχοΐδη κατά του προκατόχου του – Τι απαντά ο Χρ. Παπουτσής.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΙΧΜΕΣ


Αιχμές Χρυσοχοΐδη κατά του προκατόχου του - Τι απαντά ο Χρ. Παπουτσής

Εικόνα διάλυσης της ΕΛΑΣ περιέγραψε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης κατά την παραλαβή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνοντας έτσι αιχμές για τον προκάτοχό του Χρήστο Παπουτσή.

Ο τελευταίος απάντησε με αναλυτικό απολογισμό της θητείας του παραθέτοντας στοιχεία που έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του διαδόχου του.

Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι οι δύο άνδρες είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εμφάνισε την ομάδα ΔΙΑΣ ως σχεδόν διαλυμένη με μεγάλο τμήμα του δυναμικού της να έχει επιστρέψει στα γραφεία αντί να βρίσκεται στους δρόμους.

 

Πριν από 18 μήνες, είπε, φεύγοντας από το υπουργείο, άφησε στην ομάδα ΔΙΑΣ προσωπικό 2.000 ανδρών και γυναικών και υποδομή αποτελούμενη από 1.000 και πλέον μοτοσυκλέτες.

Τώρα, όπως ο ίδιος υποστήριξε, πληροφορείται ότι απέμειναν 1.300 αστυνομικοί ενώ 700 βρίσκονται σε γραφεία. Αναρωτήθηκε μάλιστα σε ποιά γραφεία βρίσκονται οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Θα βγει όλος ο κόσμος στους δρόμους», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρυσοχοϊδης τονίζοντας ότι από αύριο θα αναλάβουν υπηρεσία στους δρόμους, εκτός από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, και άλλοι 1.000 αστυνομικοί».

Αναφερόμενος στο κέντρο της Αθήνας, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε:

«Στο παρελθόν έχω στείλει πάρα πολλές επιστολές στις εκάστοτε κυβερνήσεις. Δυστυχώς δεν βρήκαμε λύσεις.

Χρειάζονται συνέργειες για το κέντρο της Αθήνας.

Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχει κέντρο Αθήνας. Το ζήτημα αποτελεί για μας ύψιστη προτερταιότητα».

Προανήγγειλε, μάλιστα, συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, προκειμένου να αναλάβουν από κοινού δράση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Δήλωσε «φίλος» με Ρέσλερ

Τέλος, ο υπουργός σχολιάζοντας ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με φήμες ότι η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ανάπτυξης ήταν αποτέλεσμα της αντιπαράθεσής του με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Φίλπ Ρέσλερ, απάντησε με νόημα: «Είμαστε φίλοι με τον κ. Ρέσλερ».

Υποστήριξε επίσης ότι η επάνοδός του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν έχει καμία σχέση με τα όσα λέγονται γι΄ αυτό το θέμα και ότι απλώς ο κ. Παπαδήμος του είπε ότι ήθελε κάποιον άνθρωπο να αναλάβει το θέμα της ασφάλειας και του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου.

Απάντηση Παπουτσή

Η αντίδραση Παπουτσή στις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη, ήρθε από το γραφείο Τύπου του απελθόντος υπουργού, στην οποία σημειώνεται:

Όπως θα μπορούσαν να διαβεβαιώσουν τον κ. Υπουργό, τόσο οι δύο Υφυπουργοί, κκ Μ. Όθωνας και Ελ. Οικονόμου καθώς και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Αντιστράτηγος Ν. Παπαγιαννόπουλος,

στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα

στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1986 άτομα.

Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων.

Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση 1200 αστυνομικών και ειδικών φρουρών προκειμένου να επιλεγούν για τις ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης. Ήδη, στον πρώτο κύκλο έχουν εξεταστεί 417 και έχουν επιλεγεί 48 για τη ΔΙΑΣ και 48 για τη ΔΕΛΤΑ. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση ακόμη 700ων αστυνομικών προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλοι.

Στις 7/5/10 τα δίκυκλα ήταν 1077 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στις 7/3/12 τα δίκυκλα είναι 1137 , εκ των οποίων 813 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά από δύο χρόνια διαρκούς επιχειρησιακής χρήσης.

Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά 50 καινούριων μηχανών και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα μήνα. Ενώ, έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό 1 εκ ευρώ για την αγορά άλλων 100 μηχανών, για την οποία ετοιμάζεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.

Οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον αριθμό της δίκυκλης αστυνόμευσης, σχετίζονται κυρίως με διοικητικής φύσεως θέματα ή άλλες υπηρεσιακές επιτακτικές ανάγκες (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες προσωπικού, εκπαιδεύσεις κ.λπ.). Σημειώνεται δε ότι, οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται, αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας από την Άνοιξη του 2011, για πρώτη φορά άρχισε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Και όσον αφορά την ΕΛΑΣ, με ειδικά διαταγμένες δυνάμεις επιχειρεί καθημερινά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας. Οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται στην Αθήνα, ενισχύθηκαν και σε μέσα, και σε ανθρώπινο δυναμικό. Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, τοποθετήθηκαν στην Αθήνα 2000 νέοι αστυνομικοί και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 1200 ειδικών φρουρών, οι οποίοι και αυτοί θα τοποθετηθούν στην Αθήνα.

Το Σεπτέμβριο του 2010, που ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο κ. Χρήστος Παπουτσής, το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. Δηλαδή; 48.000 άνθρωποι με «ροζ χαρτάκι» κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου. Σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000.

Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 25.000 απελάσεις παράνομων μεταναστών.

Τέλος, σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Χρήστου Παπουτσή με τον Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες στον τομέα της εσωτερικής ασφάλειας.

Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχήθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη καλή επιτυχία στο έργο του.

http://www.ethnos.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s