Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος στις εσωκομματικές εκλογές της 18ης Μαρτίου, όπως αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ο μοναδικός που συγκέντρωσε τις απαραίτητες υπογραφές, σύμφωνα με το καταστατικό.
Για αυτό το λόγο, οι υποψηφιότητες των Χρήστου Παπουτσή και Στέφανου Τζουμάκα δεν έγιναν δεκτές από τα μέλη του Εθνικού ΣυΟ κ. Βενιζέλος ήταν ο μόνος που κατέθεσε κείμενο υποψηφιότητας με 189 υπογραφές -πολύ περισσότερες τον απαιτούμενο αριθμό του ενός τετάρτου των 375 μελών του Εθνικού Συμβουλίου.
Το θέμα των δύο άλλων στελεχών που είχαν εκφράσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι, αλλά δεν είχαν καταθέσει κείμενο με τις απαιτούμενες υπογραφές, οι κ.κ. Χρήστος Παπουτσής και Στέφανος Τζουμάκας, κρίθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος δι’ ανατάσεως της χειρός, αλλά δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό των 94 μελών του οργάνου.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, που διήρκεσε δύο περίπου ώρες, οι κ. Παπουτσής και Τζουμάκας ζήτησαν τον λόγο και είπαν ότι ζητούν πολιτική νομιμοποίηση από το Εθνικό Συμβούλιο για να είναι υποψήφιοι.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών και στο τέλος τέθηκε στην κρίση των μελών, με ψηφοφορία, το εάν πρέπει οι κ.κ. Παπουτσής και Τζουμάκας να είναι υποψήφιοι.
ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΚΟΜΑ ΜΕ ΜΟΝΟΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.