"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ / Κύπρος

ΥΠΕΘΑ: Συνάντηση με αντιπροσωπεία από την Κύπρο


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με Κυπριακή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Νίκο Τορναρίτη, τον Πρόεδρο Επιτροπής Άμυνας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιώργο Βαρνάβα, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Επιτροπής Παιδείας της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιώργο Τάσου και τους Βουλευτές του ΑΚΕΛ κ. Γιώργο Γεωργίου, ΔΗΚΟ κ. Γιώργο Προκοπίου, ΕΥΡΩΚΟ κ. Νίκο Κούτσου καθώς και τον εκπρόσωπο Μαρωνιτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κ. Αντώνη Χατζηρούσο.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν στις δύο χώρες και ακολούθησαν δηλώσεις:

Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος:

Πρώτα από όλα να ζητήσω συγνώμη για την μικρή καθυστέρηση αλλά νομίζω ότι αυτό ισορροπεί από το γεγονός ότι η ειδοποίηση μας ήρθε στις 8:30 το πρωί, πριν δηλαδή πάρετε το αεροπλάνο, και το ότι καταφέραμε να βρεθούμε δείχνει την ετοιμότητα με την οποία αντιδρά το εθνικό αμυντικό σύστημα σε θέματα Κύπρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος έχει μια πολύ σημαντική ανειλημμένη υποχρέωση με το που άκουσε και αυτός Κύπρο ξύπνησαν τα ευγενέστερα των αισθημάτων του για το νησί, ιδιαίτερα δε για την επιτροπή τη δική σας που είναι υψηλής ευαισθησίας, διότι όλα έχουν τη ρίζα τους στην παιδεία. Από εκεί έρχονται τα μηνύματα τα ιστορικά, τα ηθικά, τα εθνικά.

Και έτσι σήμερα σας υποδεχόμαστε εδώ με την καρδιά μας, τους εκπροσώπους και της Βουλής αλλά και της Κυβέρνησης. Θέλουμε να αισθάνεστε ότι είστε στο σπίτι σας και είναι εδώ το σπίτι σας. Διότι η προστασία, η ακεραιότητα, η ασφάλεια της Κύπρου έχει ως εγγύηση της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σας καλωσορίζουμε, λοιπόν, και γνωρίζοντας ότι και το δικό σας πρόγραμμα είναι αρκετά φορτωμένο θα ήθελα να παρακαλέσω τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να δώσει τις οδηγίες του και τις εντολές του για να προχωρήσει μια σύντομη ενημέρωση για να ξέρετε πού είστε σήμερα και πως αυτό διασυνδέεται με την ασφάλεια της αγαπημένης μας Κύπρου.

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος:

Κύριε Υπουργέ, κύριοι, να σας καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου για την επίσκεψή σας εδώ στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Δεν θα μακρηγορήσω, τα σήματά μας είναι γνωστά.

Ξέρετε ότι η Κύπρος είναι το κύριο σημείο της αμυντικής μας προσπάθειας και ένας χώρος για τον οποίο είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε ότι πολυτιμότερο και ιερότερο έχουμε. Δεν θα μπω όμως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Έχουμε ετοιμάσει μια πολύ μικρή ενημέρωση, σύντομη, σχετικά με τα θέματα Ελλάδος-Κύπρου. Θα μπορέσουμε όμως και να επεκταθούμε σε ορισμένα πράγματα κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Να αισθανθείτε ελεύθεροι να διακόψετε εάν σε κάποιο σημείο θέλετε κάτι να πείτε ή κάτι να συμπληρώσετε.

Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Β.τ.Α. κ. Ν. Τορναρίτης:

Κύριε Υπουργέ της Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος ,
Κύριοι Επιτελείς του Υπουργείου, να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την υποδοχή, για την φιλοξενία αλλά κυρίως για την ενημέρωση που μας έχετε κάνει.

Πρέπει να σας πώ ότι φεύγω απ’αυτήν την αίθουσα ποιο ασφαλής και ποιο περήφανος γι’ αυτά που κάνετε. Το πίστευα πάντα και το πιστεύω και σήμερα ότι η καλύτερη άμυνα για κάθε τόπο για κάθε κράτος, ειδικά όταν αυτό το κράτος έχει περιορισμένη εδαφική επικράτεια είναι η παιδεία.

Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που βρισκόμαστε εμείς σήμερα εδώ στην Ελλάδα σε επίσημη επίσκεψη, για να πραγματοποιήσουμε επαφές με τον αρμόδιο Υπουργό της Παιδείας, με τη Βουλή των Ελλήνων για τα θέματα που αφορούν την παιδεία.

Ήρθαμε εδώ πέρα να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον ελληνικό λαό γιατί για χρόνια μόρφωσε δωρεάν γενεές γενεών Κυπρίων και την ίδια ώρα έστειλε εκατομμύρια βιβλία δωρεάν.

Την ίδια ώρα, κύριε Υπουργέ, οφείλουμε και στο δικό σας πρόσωπο, γνωρίζοντας την αγάπη σας, τη φροντίδα σας για την Κύπρο, να ευχαριστήσουμε, επαναλαμβάνω, στο πρόσωπό σας τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι παρέχει αυτό το αίσθημα ασφάλειας στην Κύπρο έχοντας εκεί πέρα τις δυνάμεις της ΕΛΔΥΚ, τα οπλικά συστήματα και εν πάση περιπτώσει το μήνυμα που καθημερινά εσείς προσωπικά στέλνετε ότι η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην όποια δύσκολη στιγμή αντιμετωπίσει η Κύπρος.

Αυτό για εμάς είναι σπουδαίο. Σας ευχαριστούμε πραγματικά και μακάρι, και το ελπίζουμε από καρδιάς, αυτό το μήνυμα να απλωθεί παντού σε Ελλάδα και Κύπρο γιατί μας ενώνουν πάρα πολλά, δεν είμαστε μόνο δύο ανεξάρτητα κράτη, δεν έχουμε μόνο μία κοινή ιστορία του παρελθόντος, αλλά έχουμε και κοινό μέλλον.

πηγή: ΥΠΕΘΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s