Τα οκτώ αεροσκάφη C-27J πέταξαν 1006 ώρες σε 406 αποστολές αεροδιακομιδών το 2011 – τις περισσότερες από κάθε άλλο αεροπορικό μέσο της ΠΑ.
Πυκνώνουν οι πληροφορίες που θέλουν την Πολεμική Αεροπορία να αποδέχεται(;) την ακύρωση της προμήθειας των τεσσάρων τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών C-27J από τα δώδεκα συνολικά που προέβλεπε η αρχική σύμβαση 004Γ/03, με αντάλλαγμα την παροχή εξοπλισμού, ανταλλακτικών και υπηρεσιών για την υποστήριξη των οκτώ αεροσκαφών βασικής διαμόρφωσης που βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία με την 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών.
Παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν, η Πολεμική Αεροπορία έχει ήδη καταβάλει περί το 80% των πληρωμών για το σύνολο των δώδεκα αεροσκαφών, αναμένοντας επί τριετία την πιστοποίηση του συστήματος ανεφοδιασμού εν πτήσει (IFRS) από τον προμηθευτή.
