"Greek National Pride" blog / CIA / ΗΠΑ / Τουρκία

Αιφνίδια επίσκεψη των αρχηγών CIA και DNI στην Τουρκία


Ο διευθυντής DNI Aντιστράτηγος ε.α. James Clapper και ο διοικητής της CIA Στρατηγός ε.α David Petraeus σε παλαιότερη ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Αιφνίδια και αρχικά μυστική επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε το διήμερο 12-13 Μαρτίου, ο διευθυντής της CIA David Petraeus, συνοδευόμενος από τον διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών (DNI) James Clapper.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες στις 12 Μαρτίου με τον διοικητή της ΜΙΤ Hakan Fidan και την επομένη, με τον πρωθυπουργό Tayyip Erdoğan σε συνάντηση διάρκειας 1,5 ώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα που χαρακτηρίζει άριστες τις σχέσεις μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών, αντικείμενο των συνομιλιών ήταν περιφερειακά ζητήματα ασφαλείας και η συνεργασία στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Από τουρκικές πηγές προκύπτει ότι εξετάστηκαν οι εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ (μετά και την έκδοση εντάλματος σύλληψης του αντιπροέδρου Tariq al-Hashimi) καθώς και η διμερής συνεργασία για την αντιμετώπιση του ΡΚΚ.

Ανεπιβεβαίωτη παραμένει η πληροφορία που θέλει τον αρχηγό της CIA, στη δεύτερη επίσκεψή του στην Τουρκία από την ανάληψη των καθηκόντων του τον περασμένο Σεπτέμβριο, να είχε συνάντηση και με τον Kofi Annan

strategyreports.wordpress.com

Σχολιάστε