"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κων/πολη. «Τώρα είμαι πιο ελεύθερος» δήλωσε ο Παπανδρέου.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

 « Είμαι πιο ελεύθερος τώρα.

Δεν έχω άγχος.Έχω να κάνω ακόμη πολλά. Νιώθω πιο ελέυθερος» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση τους στην Κωνστανντινούπολη.

   Ο Παπανδρέου επισκέφθηκε τον τούρκο πρωθυπουργό στο γραφείο του στην περιοχή Ντολμάμπαχτσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας μας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη καθώς ο ίδιος παραμένει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και υπάρχει η σύνοδος της στην Τουρκία.

 

 Στα πλαίσια αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον Ερντογάν. Οι δυο ηγέτες έχουν συναντηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και έχουν να πουν πολλά.

Η πρώτη ερώτηση πάντως του τούρκου πρωθυπουργού ήταν πως αισθάνεται ο έλληνας επισκέπτης του τώρα που άφησε τα καθήκοντα τους και ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε « ελεύθερος».

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και διευκρίνισε ότι συζήτησαν θέματα που αφορούν τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία, αλλά και το Κυπριακό, το θέμα της υφαλοκρηπίδας και την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, «από την οικονομία μέχρι τον τουρισμό», όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και προβλήματα», όπως στα θέματα που αφορούν την υφαλοκρηπίδα, τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, όπως συμπλήρωσε.

«Πρέπει να αναπτυχθούν μεγαλύτερες πρωτοβουλίες και από τις δυο πλευρές», είπε.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατά τις συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό αναφέρθηκαν και στο θέμα της Οικουμενικότητας του Πατριαρχείου.

Η Άγκυρα δέχεται κριτική γιατί αδυνατεί να αναγνωρίσει τον «οικουμενικό» χαρακτήρα του Πατριαρχείου, έτσι, όπως γίνεται κατανοητός από τις υπόλοιπες χριστιανικές Εκκλησίες και την δυτικό κόσμο.

Η αδυναμία αυτή αντανακλάται και στις αμερικανικές εκθέσεις για την θρησκευτική ελευθερία που εξακολουθούν να επικρίνουν την Τουρκία.

Οι επικρίσεις αυτές ενοχλούν τον Τούρκο πρωθυπουργό, που θεωρεί ότι το θέμα των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, βασικό χαρακτηριστικό των μεγάλων αλλαγών που έχει κάνει στην Τουρκία.

Η συνάντηση, που έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στο «Ντολμαμπαχσέ», διήρκεσε για περισσότερο από μία ώρα και χαρακτηρίσθηκε από εγκαρδιότητα και ειλικρίνεια, δήλωσαν στο ΑΜΠΕ αξιωματούχοι της πρωθυπουργίας που συμμετείχαν στην συνάντηση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός συνόδευσε άλλωστε τον κ. Παπανδρέου μέχρι το αυτοκίνητό του.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί αύριο Παρασκευή στο Φανάρι και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 www.onalert.gr

7 thoughts on “Συνάντηση Παπανδρέου-Ερντογάν στην Κων/πολη. «Τώρα είμαι πιο ελεύθερος» δήλωσε ο Παπανδρέου.

 1. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΒΡΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕΣ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ? ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΑΤΕ ΑΠ ΤΑ ….ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΑΠ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΑΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ..ΜΕΛΙ .. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΜΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ ΑΛΗΤΗ!!!

 2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΗΘΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΥΓΝΗΣ / ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΣΥΣΣΩΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

 3. ΦΙΛΕ ΕΠΩΝΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ… ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ…… ΑΡΠΑΧΤΗ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΑ… ΛΕΜΕ ΑΜΑ.. ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΟΙ ΚΩΛΟΙ… ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ… ΘΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΣΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΧΙΔΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΑΚΑ…Η ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗ. ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!

 4. @4
  ΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ.
  Η ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΝ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε ΑΝΥΠΟΜΩΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ!!
  Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 2008.
  ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ.
  ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ / ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ.
  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΒΑΣΙΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΒΑΣΙΜΑ.
  ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ!!
  Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ (ΕΠΕΙΔΗ……..ΠΡΩΤΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!)
  ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ(Σ) ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.

 5. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΠ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΤΟΥ ’80 ΚΑΙ ΤΟΥ ’90. ΗΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΙ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. (ΠΑΚΕΤΤΑ ΝΤΕΛΟΡ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΕΡΓΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ) ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΙ ΜΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s