
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς χαι��ετάει κόσμο κατά την διάρκεια θεμελίωσης της μεγάλης γέφυρας του ποταμού Νέδα στην περιμετρική της Καλαμάτας , Σάββατο 10 Μαρτίου 2012
Αγώνα δρόμου ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία για να συσπειρώσει την κομματική βάση, προωθώντας το μήνυμά της για την ανάγκη ενίσχυσης του κόμματος για να επιτευχθεί η αυτοδυναμία, που φαντάζει μακρινός στόχος με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Παρά το γεγονός ότι οι μετρήσεις αποτυπώνουν μια εξαιρετική κακή εικόνα και για τη Ν.Δ., η ηγεσία του κόμματος και ειδικά ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, επιμένει πως σταδιακά θα αλλάζει το κλίμα, θα συσπειρώνονται οι φίλοι, οπαδοί και ψηφοφόροι γύρω από τον βασικό πυλώνα της παράταξης.
Ο κ. Σαμαράς που μεταβαίνει σήμερα στην Ισπανία, όπου θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και το Σάββατο θα είναι στη Λισαβόνα, όπου θα παραστεί στο συνέδριο του κεντροδεξιού πορτογαλικού κόμματος, θα απευθύνει -κατά πάσα πιθανότητα- ένα μικρό χαιρετισμό και θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλο, εκτιμά ότι όσο πλησιάζουμε στην επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, τόσο θα αυξάνεται και η συσπείρωση της Ν.Δ. που προβάλλει κατ’ αυτόν η μόνη αξιόπιστη και σταθερή πολιτική δύναμη στον τόπο.
Την ίδια στιγμή στην ο τέως Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, επιμένει σε όλους τους τόνους ότι πρέπει η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει σχεδόν το έργο της και πρέπει σύντομα να γίνουν εκλογές, στηρίζοντας με τον τρόπο του τον κ. Σαμαρά.
Μάλιστα, προχθές το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο γραφείο του στη Βουλή στον δεύτερο όροφο, τον επισκέφθηκαν περισσότεροι από 30 βουλευτές που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν μαζί του απόψεις για την πολιτική επικαιρότητα, αν και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής δεν ανοίχτηκε ιδιαίτερα.
Ο μακροβιότερος πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε με έμφαση ότι χρέος όλων είναι να στηρίξουν το κόμμα και τον κ. Σαμαρά στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τις εκλογές και να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Παράλληλα, προς ενίσχυση του κόμματος δραστηριοποιούνται και κορυφαία στελέχη, όπως ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας που ανέλαβε δράση, αρχίζοντας και αυτός περιοδείες και ομιλίες.
Ο κ. Δήμας που θεωρείται ένα πρόσωπο που έχει απήχηση στο μετριοπαθές ακροατήριο, όχι μόνο στο χώρο της κεντροδεξιάς, αλλά και του κέντρου, από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε χθες βράδυ για ομιλία, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει αυτοδυναμία, την οποία θεωρεί απαραίτητη, όπως είπε, για να κυβερνηθεί αποτελεσματικά η χώρα.
Ο κ. Δήμας στην ομιλία του στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, όπου ήταν και η πρώτη προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας, ότι ο τόπος «χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ σημείωσε πως «αναμφίβολα, εμείς θέλουμε τη συνεννόηση και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και θα επιδιώξουμε και τη συναίνεση».
Η ηγεσία της Ν.Δ. επιμένει ότι οι καταλληλότερες ημερομηνίες για εκλογές είναι η 29η Απριλίου και η 6η Μαΐου και δεν πρέπει να υπάρξει καμία παρέκκλιση. «Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός» τονίζει ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Ι. Μιχελάκης που επισημαίνει πως η διεξαγωγή των εκλογών είναι θέμα συνέπειας και δημοκρατίας.
Στα πλαίσια της προεκλογικής στρατηγικής τους στη ΝΔ έχουν ήδη ξεκινήσει να αποδομούν το προφίλ που προσπαθεί να χτίσει ο νέος πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, για τον οποίο λένε στη Συγγρού, με βάση και σημειώματα της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού, ότι από τη μία θέλει να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου και από την άλλη να παρουσιάσει την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών ως επιτυχημένη, λόγω της αίσιας έκβασης του «κουρέματος» και της δανειακής σύμβασης.
Γκρίνια για τους διαγραφέντες