"Greek National Pride" blog / ΓΑΛΛΙΑ

Γαλλία: Δημοσκοπήσεις «δείχνουν» Σαρκοζί στον 1ο – Ολάντ στον 2ο γύρο των εκλογών


Σαρκοζί στον 1ο, Ολάντ στον 2ο γύρο των εκλογών "δείχνουν" οι δημοσκοπήσεις.Σαρκοζί στον 1ο, Ολάντ στον 2ο γύρο των εκλογών «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις

Επικράτηση του Σαρκοζί κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προεδρικών της Γαλλίας, στις 22 Απριλίου, δείχνουν πλέον οι περισσότερες δημοσκοπήσεις στη χώρα.

Το κέντρο μελετών «TNS-Sofres/Sopra», δίνει για πρώτη φορά στον Σαρκοζί, ο οποίος αυξάνει τα ποσοστά του κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, 29 % έναντι 28% για τον Ολάντ.

Αλλά και το ινστιτούτο CSA, στην τελευταία του δημοσκόπηση, δίνει νέο προβάδισμα στον πρόεδρο Σαρκοζί, με 30% των ψήφων έναντι 28% για τον Ολάντ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο γύρο ο σοσιαλιστής Ολάντ παραμένει πρώτος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά.

Σύμφωνα με την τελευταία μελέτη, για λογαριασμό του γαλλικού δικτύου «i-Télé», στον δεύτερο γύρο ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 45% για τον Σαρκοζί.

Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της «TNS-Sofres», στον δεύτερο γύρο των εκλογών στη Γαλλία ο Ολάντ συγκέντρωνε 58 % και ο Σαρκοζί 42 %.

πηγη

Σχολιάστε