"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΗΠΑ / ΝΑΤΟ / ΡΩΣΙΑ

Mπλέξαμε άσχημα: Μας έβαλαν στην αντιπυραυλική – Δίνουμε Patriot – Oργή Μόσχας


Είναι οριστικό:

Η κυβέρνηση Παπαδήμου αποδέχθηκε την συμμετοχή της Ελλάδας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ (βασικά των ΗΠΑ…) με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της χώρας, καθώς η χώρα για πρώτη φορά μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου» θα στοχοποιηθεί με πυρηνικά όπλα από την Ρωσία αναγκαστικά.

Και μάλιστα συμμετοχή όχι με σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης, που εν πάση περιπτώσει είναι ένα παθητικό αμυντικό σύστημα, όπως έκανε η Τουρκία, αλλά με διάθεση ολόκληρης πυροβολαρχίας Patriot PAC-3!

 

Η Μόσχα είχε δηλώσει στην ελληνική πλευρά (όπως αποκάλυψε στις 05/03 το defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35900&Itemid=139),

ότι τυχόν ένταξη της χώρας στην αντιπυραυλική ασπίδα θα οδηγήσει τη Ρωσία σε μία αναγκαστική κίνηση αυτοπροστασίας, αφού θεωρούν ότι η αντιπυραυλική ασπίδα δεν έχει στόχο το … Ιράν, αλλά την στρατηγική εξουδετέρωση των βαλλιστικών όπλων της Ρωσίας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του defencenet.gr, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγα 24ωρα πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ ανακοίνωσε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, το «δώρο» προς την Ουάσιγκτον:

«Στη σύνοδο προετοιμασίας, αλλά και στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο θα συζητηθεί το θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ.

Η χώρα μας μετέχει στην αντιπυραυλική ασπίδα με μια πυροβολαρχία Patriot»είπε, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της Μόσχας.

Ταυτοχρόνως η κυβέρνηση Παπαδήμου αρνήθηκε να εντάξει στην αντιπυραυλική ασπίδα τους S-300PMU-1 που είχε αντιπροτείνει η Μόσχα προκειμένου να πειστεί ότι το όλο εγχείρημα στο οποίο ενεπλάκη η Ελλάδα, δεν αφορούσε την Ρωσία, αλλά το Ιράν, όπως είχαμε σημειώσει στο αποκαλυπτικό σημείωμά μας.

Η συστοιχία των Patriot θα τύχει αναβάθμισης στο επίπεδο PAC-3 (σήμερα το σύστημα έχει βλήματα της έκδοσης PAC-2) το οποίο είναι προορισμένο για αντιβαλλιστική άμυνα.

Το ρόλο του ραντάρ θα τον έχει πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ εφοδιασμένο με σύστημα AEGIS και αντιβαλλιστικά βλήματα SM-3 (φωτό α’ σελίδας), το οποίο θα μεταδίδει τα στοιχεία στην συστοιχία είτε από το Αιγαίο είτε από την Μαύρη Θάλασσα.

Η Μόσχα έχει ανακοινώσει την πυρηνική στοχοποίηση Πολωνίας, Τουρκίας και Ρουμανίας που έχουν εγκαταστήσει βλήματα ή αντιβαλλιστικά ραντάρ…

Σημειώνουμε απλώς ότι η κυβέρνηση Καραμανλή με προσωπική απόφαση του τότε πρωθυπουργού είχε αρνηθεί να μετάσχει η χώρα στην αντιπυραυλική ασπίδα, παρά την θετική άποψη για το θέμα της τότε υπουργού Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

8 thoughts on “Mπλέξαμε άσχημα: Μας έβαλαν στην αντιπυραυλική – Δίνουμε Patriot – Oργή Μόσχας

  1. Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ S300 ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ «ΚΑΨΟΥΜΕ»
    Η ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΘΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΟΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗ!

  2. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ
    ΦΙΛΕ ΕΠΩΝΥΜΕ;

    ΩΣ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,
    ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΦΕΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ
    ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΙΡΑΝ.

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΚΟΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ
    S300;;
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ…….. ΑΡΑ ΕΚΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
    ΚΑΤΑΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΕΡΑΜΥΝΑ
    ΚΑΤΑΤΡΙΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΙ ΑΡΑ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ;ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.
    ΚΑΤΑΤΕΤΑΡΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ(ΗΠΑ) ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ(ΕΛΛΑΔΑ)
    ΣΤΑ ΠΑΠ@@ΡΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ,ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
    ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

  3. @2
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΕΔΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ (ΑΦΕΛΩΣ) ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ??
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΠΑΓΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ.

  4. EXEI ΔIKAIO O XOΣE!EΓΩ ΠPOΣΩΠIKA OYTE TOYΣ YΠΟKPITEΣ KAI EMETIKOYΣ PΩΣOYΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩNEYΩ, ΒΛΕΠΕ ΠΟΥΤΙΝ…..!ΕΝΝΟΙΑ ΣΑΣ OMΩΣ KAI H PΩΣIA ANTIMETΩΠIZEI ΠOΛΥ ΣOBAPA ΠPOBΛHMATA,ΣTO EΣΩTEPIKO THΣ…AΠΟ ΔEKAETIA TOY ’90 ΚΑΙ ΔΩΘΕ Ο ΡΩΣIKOΣ ΠΛΗΘΥΣMOΣ EXEI ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ KATA 8 TOYΛAXIΣTON EKATOMMΥPIA……..AΠΟ 149 ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ 141 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ,KAI AN ΣYNEXIΣTEI AYTH H KATPAKYΛA??Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣTEI ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΕKAETIEΣ!

  5. 4. Boufo…poios se pirakse otan eisoun mikros ?
    Epeses apo to podilato ? Ti sou synevei…?
    Katse kai akou to ntalara kai min ektithese allo…lipisou mas, xa xa xa xa xa

  6. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΕ.
    Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
    ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ
    ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΗΡΙΑΛ, ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ
    ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΝΧΑΝΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ
    ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΓΑΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
    ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΑ
    ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ,,,,ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΛΕΣ.

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ,
    ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.ΟΠΟΤΕ ΟΙ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ

  7. @4
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟΝ ΧΩΝΕΥΟΥΜΕ Η ΟΧΙ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ!

  8. @7ΛΕΣ: «ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ!»

    ΩΣ ΣOBIETIKH ENΩΣH BOHΘΗΣE TON KEMAΛ NA KEPΔIΣEI ΣTHN MIKPA AΣΙΑ TO 1922…ΕΠΙΠΛEON ΣYNEBAΛE TA MAΛA ΣTHN ΟPΙΣΤIKH AΠΩΛEIA KAI THΣ ANATOΛIKHΣ ΘPAKHΣ!ΟΙ PΩΣOI ΕΙΝΑΙ OI ΧΕΙPOTEPOI,EINAI KAI YΠOKPITEΣ…!

Σχολιάστε