"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / Πολιτικά θέματα

Μόλις 4% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.


302-ekloges 20071

Δεν ξέρουμε εάν στην Ρηγίλλης είναι ικανοποιημένοι, αλλά η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο μόλις 4%.

Κάτι το οποίο συμβαίνει σε μία στιγμή την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι κυριολεκτικά διαλυμένο και οι διαρροές του προς όλο το φάσμα της αριστεράς είναι ανεπανάληπτες.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της GPO για την εκπομπή «Ανατροπή» έδωσε Προβάδισμα της ΝΔ κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΠΑΣΟΚ.

 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 18,2%, ενώ δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται βάσει της δημοσκόπησης το ΠΑΣΟΚ με 14,2%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,9%, ο ΛΑΟΣ με 4%, η Χρυσή Αυγή με 3,1%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,5%, ενώ στο 29,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος συγκεντρώνει το 24,3% και ακολουθεί ο Αντ. Σαμαράς με 23,8%, ενώ το 50,4% θεωρεί πως κανένας από τους δύο δεν είναι κατάλληλος.

Στην ερώτηση τι είδους κυβέρνηση θέλετε να προκύψει από τις εκλογές, έξι στους δέκα (63,3%) απαντά πως επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ τρεις στους δέκα (28,1%) δηλώνει πως θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 84,9% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές, ενώ το 13% απαντά πως δεν θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία.

Και παρόλη αυτή την … κινητοποίηση των πολιτών για τις εκλογές, εάν εξαιρέσει κανείς τα χαμηλά βαρομετρικά των κομμάτων, επί της ουσίας πολύ λίγα πράγματα αλλάζουν εάν στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προσθέσει κανείς αυτά των αντιμνημονιακών πλευρών τους δηλαδή της ΔΗΜ.ΑΡ. και των «Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το δε 29,4% των αναποφάσιστων δεν έχουμε κανένα δείγμα ότι θα ανατρέψει την κατάσταση και δεν θα μοιραστεί ισόποσα μεταξύ των κομμάτων που ήδη βλέπουμε.

Το ΚΚΕ παρόλες τις μεγαλοστομίες κάποιων παραμένει στο 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ σιγά σιγά επιστρέφει στα γνωστά του ποσοστά, ενώ ο ΛΑΟΣ φαίνεται ότι κάνει το βήμα που τον φέρνει λίγο πιο μακρυά από το επικίνδυνο όριο του 3%. Η Χ.Α. συνεχίζει να βρίσκεται και αυτή εντός ορίων, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη και οι Οικολόγοι όσο και να το  … προσπαθούν δεν πείθουν.

www.elkosmos.gr

Σχολιάστε