"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ / ΕΛΛΑΔΑ

Α. Μέρκελ: Η ευρωπαϊκή βοήθεια είναι το 150% του ελληνικού ΑΕΠ.«Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει αναπτυσσόμενη χώρα»


Α. Μέρκελ: Η ευρωπαϊκή βοήθεια είναι το 150% του ελληνικού ΑΕΠ
 
 

Με το Σχέδιο Μάρσαλ που συνέβαλε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνέκρινε η Ανγκελα Μέρκελ τη βοήθεια που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση που της υποβλήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Δημαρχείο του Βερολίνου αν εκτιμά ότι παρατηρείται έλλειμμα αλληλεγγύης στην Ευρώπη έναντι της Ελλάδας, η γερμανίδα καγκελάριος είπε ότι η Ελλάδα εισπράττει μιάμιση φορά το ΑΕΠ της ως συνολική βοήθεια από την Ευρώπη.

«Τα κονδύλια του περίφημου σχεδίου Μάρσαλ που εισέπραξε η Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έφθαναν στο 3% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Η Ελλάδα προς την Ελλάδα, που περιλαμβάνει δύο πακέτα στήριξης και μια διαγραφή χρέους, αντιστοιχεί περίπου στο 150% του ελληνικού ΑΕΠ», είπε συγκεκριμένα η Μέρκελ.

 

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του που θα δημοσιεύσει στο φύλλο της Παρασκευής η γερμανική εφημερίδα Bild, ο υπουργός Οικονομικής Συνεργασίας της Γερμανίας Ντιρκ Νίμπελ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα, αν δεν επιλυθεί η κρίση, κινδυνεύει να μετατραπεί από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη χώρα.

Σχολιάστε