"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης ο Ηλ. Κασιδιάρης


Για τη χθεσινή επίθεση του Η. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Ο Η. Κασιδιάρης δεν απολαμβάνει βουλευτικής ασυλίας, καθώς δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή μετά τη διάλυση της Βουλής εν όψει εκλογών.

Αφαντος παραμένει ο εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. να διαβεβαιώνει σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση, ότι η Αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για τη σύλληψή του.

Όπως εκτιμάται, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής δεν πρόκειται να εμφανιστεί στη δικαιοσύνη πριν την παρέλευση του αυτοφώρου (σ.σ. ο νόμος ορίζει ως απώτατο χρονικό όριο την παρέλευση της επόμενης μέρας από εκείνη του αδικήματος). Το αυτόφωρο λήγει το πρωί του Σαββάτου και εάν μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του και θα παραπεμφθεί σε τακτική δικάσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι για τη χθεσινή επίθεση του Η. Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα. Όπως διευκρινίστηκε και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ο Η. Κασιδιάρης δεν απολαμβάνει βουλευτικής ασυλίας, καθώς δεν φέρει την ιδιότητα του βουλευτή μετά τη διάλυση της Βουλής εν όψει εκλογών.

«Ελέγχουμε όλα τα γνωστά σημεία στα οποία θα μπορούσε να βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος», δήλωσε στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Θανάσης Κοκκαλάκης, ερωτηθείς γιατί παραμένει ασύλληπτος ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες περί ευνοϊκής μεταχείρισής του από την ΕΛ.ΑΣ., υπογράμμισε πως «υπάγεται ακριβώς στις ίδιες συνήθεις διαδικασίες που υπάγεται οποιοσδήποτε άνθρωπος μέσα στην ελληνική επικράτεια» και διαβεβαίωσε ότι «η Αστυνομία λειτουργεί στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης δίωξης».

Νωρίτερα, μιλώντας στη ΝΕΤ η Λιάνα Κανέλλη παρατήρησε χαρακτηριστικά πως «έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ» [Βλέπε άρθρο] . Από την πλευρά της, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που δέχθηκε πρώτη την οργισμένη αντίδραση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, επεσήμανε σε δηλώσεις της στο ρ/σ Βήμα FM ότι «θα ποιήσουμε πολύ κακή υπηρεσία στην Ελληνική Δημοκρατία, αν αντιμετωπίσουμε το χθεσινό επεισόδιο ως ένα μεμονωμένο περιστατικό», και «αν προσπαθήσουμε να τοποθετήσουμε το χθεσινό συμβάν στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων ή προεκλογικών επικοινωνιακών σχεδιασμών».

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια οργανώνονται στο μεταξύ απόψε σε Αθήνα, συγκεκριμένα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα. Με κεντρικό σύνθημα «Ποτέ Ξανά Φασισμός», οι διοργανωτές ζητούν μεταξύ άλλων να κηρυχθούν άκυροι οι συνδυασμοί της Χρυσής Αυγής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

«Αυτή η συμμορία δεν μπορεί να πάρει μέρος στις εκλογές. Είναι ώρα να κηρυχτούν άκυροι οι συνδυασμοί των τρομοκρατικών συμμοριών των φασιστών που δεν διστάζουν να γρονθοκοπούν δημόσια στα κανάλια, επικαλούμενοι «βουλευτική ασυλία»», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και ζητείται να προχωρήσει άμεσα η ποινική δίωξη και η τιμωρία του Ηλία Κασιδιάρη «με παύση κάθε ασυλίας την οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαιούται».

Τονίζεται επίσης, ότι «κανένας εργαζόμενος, κανένα σωματείο στα ΜΜΕ δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο φασιστών σε ραδιοφωνικό η τηλεοπτικό σταθμό η την κάλυψη της δράσης της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής με συνεντεύξεις και ανταποκρίσεις».

πηγη

One thought on “Εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης ο Ηλ. Κασιδιάρης

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ Ο ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΙΝΗΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΠΙΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΕΔΙΝΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ.
    Η ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ Η ΚΑΝΕΛΛΗ. ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΑΡΣΕΝΙΚΟ, ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΑΛΛΟ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Ο ΗΛΙΑΣ, ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.
    Ο ΗΛΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ
    ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ

Σχολιάστε