"Greek National Pride" blog / Κύπρος / ΣΥΡΙΑ / Τουρκία

Η αποστολή του RF 4 στη Κύπρο λίγο πριν τη κατάρριψη και τα ψεύδη Νταβούτογλου


Πριν καταρριφθεί από την αεράμυνα της Συρίας ,το RF 4 της Τουρκικής ΠΑ, είχε πετάξει στη Κύπρο με συγκεκριμένη αποστολή.

Να φωτογραφήσει την άσκηση της Εθνικής Φρουράς *****«Δήμητρα».

Αυτό και μόνο “καταρρίπτει” τα όσα δήλωσε το πρωί ο Νταβούτογλου,θέλοντας να παρουσιάσει τη πτήση του RF 4 ως μία “αθώα” πτήση δοκιμής των τουρκικών ραντάρ.

Είναι αλήθεια ότι μόλις έγινε γνωστή η πτώση του αεροσκάφους ελληνικές στρατιωτικές πηγές έλεγαν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για αεροσκάφος RF 4 της τουρκικής ΠΑ,το οποίο είχε εντοπιστεί στο FIR Κύπρου κι αυτό δείχνει και πόσο καλή είναι η επιτήρηση της περιοχής από ελληνικά και κυπριακά “μάτια”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν:

•Ζεύγος αεροσκαφών τύπου RF4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας γύρω στις 11 – 11.30 το πρωί της Παρασκευής πέταξε πάνω από την Κύπρο.

Ήταν η ώρα που μονάδες της Εθνικής Φρουράς που συμμετείχαν στην άσκηση “Δήμητρα” έβγαιναν από τα στρατόπεδά τους και κατευθύνονταν στους χώρους διασποράς.

Εκείνη την ώρα τα τουρκικά πολεμικά μπήκαν στον κυπριακό εναέριο χώρο .

Προηγουμένως ένα άλλο τουρκικό αεροσκάφος τύπου CN 235, το οποίο είναι εξοπλισμένο με συστήματα ηλεκτρονικών παρεμβολών και παρακολούθησης, εντοπίστηκε στον κυπριακό εναέριο χώρο.

Από εκείνη τη στιγμή οι αξιωματικοί στο επιτελείο του ΓΕΕΦ έδωσαν αυστηρή εντολή για σιγή ασυρμάτων και ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα προστασίας ηλεκτρονικών παρεμβολών.

Όσοι ήταν στο πεδίο της άσκησης ελάχιστα αντιλήφθηκαν, αλλά όσοι βρίσκονταν στο στρατιωτικό επιτελείο μπροστά στα ραντάρ και το υπουργείο Άμυνας, κατάλαβαν ότι η Τουρκία παρουσιάζεται φέτος ιδιαίτερα επίμονη στην εφαρμογή των προκλήσεων που έχει εξαγγείλει.

• Μετά τις δώδεκα το μεσημέρι το ζεύγος των τουρκικών RF4 πήρε πορεία αποχώρησης από την Κύπρο. Αρχικά κατευθύνθηκαν ανατολικά και στη συνέχεια πήραν βόρεια πορεία. Πενήντα πέντε περίπου χιλιόμετρα από το Ακρωτήρι του Αποστόλου Αντρέα και πολύ κοντά στο σημείο όπου το κυπριακό FIR συναντά το συριακό, το στίγμα του ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους εξαφανίστηκε από τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς.

•Μετά την κατάργηση της άσκησης «Νικηφόρος», η «Δήμητρα», είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη άσκηση που πραγματοποιεί η Εθνική Φρουρά. Πρόκειται για Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) η οποία διαρκεί τέσσερις μέρες. Ξεκίνησε στις 21 Ιουνίου και ολοκληρώνεται αύριο. Διεξάγεται σε ολόκληρη την Κύπρο και συμμετέχει σε αυτήν μεγάλος αριθμός εφέδρων.

Κύριος στόχος της είναι η δοκιμασία του συστήματος διοικητικής μέριμνας της Εθνικής Φρουράς. Δοκιμάζεται δηλαδή η ικανότητα του στρατού μας να αντεπεξέρχεται στις μετακινήσεις, στο σύστημα διατροφής, καυσίμων μεταφοράς τραυματιών κλπ.

onalert.gr

*******Αρχίζει η στρατιωτική άσκηση «Δήμητρα-2012»

Θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Με τη συμμετοχή σχηματισμών και μονάδων της Εθνικής Φρουράς, αρχίζει το πρωί η τετραήμερη στρατιωτική άσκηση «Δήμητρα-2012».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας η ετήσια Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων, μεγάλης κλίμακας, θα διεξαχθεί σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

Στη διάρκειά της, θα πραγματοποιηθεί επίταξη οχημάτων, καθώς και παρουσίαση εφέδρων εθνοφυλάκων στις μονάδες τους.

Ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Στυλιανό Νάση, θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες της Εθνικής Φρουράς, και θα παρακολουθήσει μέρος της άσκησης και την κατάταξη εφέδρων στα στρατόπεδα.

kathimerini.com.cy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s